Gemeente Zuidplas: maatregelen voor corona bedraagt 250.000 euro

Zuidplas – De gemeente Zuidplas verwacht dat het dit jaar 250.000 euro kwijt is aan alle extra maatregelen rondom de coronamaatregelen. Er zijn al aantal uitgaves van de kwart miljoen uitgegeven maar zonder toestemming van de gemeenteraad.

D66 uit Zuidplas heeft vragen gesteld wat betreft het budget van de raad. De gemeenteraad hoort ten aller tijde het laatste woord te hebben als het gaat om de financiën. Het college vraagt hierbij wat flexibiliteit. Volgens hen is het niet altijd mogelijk om aan alle voorwaarden te doen, zeker niet als er snelheid in het spel zit.

Het geld wordt besteed aan meer capaciteit om de coronacrisis te kunnen bestrijden. Het bedrag 200.000 euro gaat naar extra inzet van een projectleider financiën voor de steunmaatregelen, extra inzet voor de ‘front office-burgerzaken’ en extra inzet die nodig is voor communicatie naar aanleiding van de coronacrisis.

Het werken van uit huis voor ambtenaren bedraagt zo’n 75.000 euro. Denk hierbij aan licentiekosten, videoprogramma Zoom abonnement, extra kosten voor netwerksystemen en vergadervoorzieningen voor de gemeenteraad. Dat laatst genoemde ging al snel fout toen de gemeenteraad voor het eerst online gingen vergaderen.

Het college van Zuidplas houdt nog wel rekening dat de kosten kunnen oplopen maar belooft alel kosten netjes te verwerken in de zomernota.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@dichtbijhetnieuws.nl