Droomdekengroep Moerkapelle actief sinds 2010

Foto: Droomdekengroep Moerkapelle

Moerkapelle- De Droomdekengroep Moerkapelle is een groepje vrouwen uit de gemeente Zuidplas, die droomdekentjes maken en deze schenken aan ernstig zieke kindjes, die verblijven op drie afdelingen van het Sophia kinderziekenhuis in Rotterdam, De Groene Burcht, Capelle aan den IJssel, Kinderdagcentrum Esse Zoom in Nieuwerkerk ad IJssel en aan het Westeinde ziekenhuis Den Haag. In ruim tien jaar hebben zij meer dan 1700 patiëntjes blij gemaakt met een droomdekentje.

De droomdekengroep Moerkapelle is 10 jaar geleden opgezet, doordat een eerste kleinkind maar zeven dagen heeft geleefd. Voor hem kon de oprichter van de groep niets meer betekenen, maar voor andere ernstig zieke kindjes kan dat wel. Door ze een beetje blij te  maken met een mooi gekleurd dekentje en hiermee mooie dromen te bezorgen. Zo heeft elke droomdekenmaakster in de groep haar eigen verhaal en de dekentjes worden met liefde gemaakt.

De Droomdekenmaaksters komen op dinsdagmiddag tussen half twee en vier uur bijeen in Dorpshuis Op Moer in Moerkapelle om lapjes stof en garen uit te zoeken en fiberfill te knippen, om daarvan thuis een droomdekentje te maken.

Wilt u ook helpen ga naar Droomdekentjes Moerkapelle

Voorbeeld droomdekentje – een klein formaat dekentje met een mamadoekje en een tasje om alles in te bewaren. Deze dekentjes worden gemaakt voor prematuur geboren kindjes. De driehoek wordt gebruikt, wanneer de baby zo klein is dat het in een Benjamin Care moet liggen om warm te blijven. Het mamadoekje is dan voor de moeder die het doekje bij zich draagt en in het bedje van haar kindje legt, zo dat het vertrouwd ruikt.

Voorbeeld reacties:
Het met liefde gemaakte dekentje is gegaan naar een meisje van 2 maanden oud (bij 31 weken geboren): Deze deken gaat ervoor zorgen dat: ze een groot en sterk meisje zal worden met mooie sprookjes dromen.

Deze deken gaat ervoor zorgen dat: Welke hobbels/tegenslagen we nog gaan krijgen, de diagnose suikerziekte is niet niks, maar nu heeft ons kind een prachtig  Knuffeldekentje. Ontzettend lief. Dank je wel. Dikke kus.

Door Louis Bekker