De Rotte Conferentie verplaatst naar 4 juni 2021

Op vrijdag 10 juli 2020 zouden diverse betrokken partijen met elkaar aan de slag gaan voor plezierrivier de Rotte. Een dag waarop ze het ‘Landschapspark de Rotte’ lading zouden geven vanuit de cultuur-historische waarde van de Rotte, met de focus op het nu, en de toekomst.

De conferentie is verplaatst naar 4 juni 2021, maar dat betekent niet dat alles stil ligt. De partijen blijven zich hardmaken voor de rivier. Bijgaande video bevat een boodschap van de diverse betrokken partijen in een digitale lancering van de Rotte Conferentie om dit mogelijk te maken.

Het thema van de derde werkconferentie van Stichting Plezierrivier de Rotte wordt ‘Metropolitaan Landschapspark de Rotte’.

De stichting organiseerde ook in 2015 en in 2017 een werkconferentie.

750 jaar geleden werd de dam in de Rotte gelegd. De dam waar de stad Rotterdam haar naam aan ontleend. De rivier en dam zijn van grote waarde voor Rotterdam, voor Lansingerland en voor Zuidplas. De Rotte -van bron tot dam- biedt verfrissing, gezondheid, ontspanning, plezier, identiteit en schoonheid. Voor jong en oud. De kracht van de rivier en haar meanderende stroomgebied zit in de variëteit in kwaliteiten en kansen. Van het stromen door het groene buitengebied, langs de meren, plassen en monumenten die ze verbindt, tot de potentie als rustgevende blauwe ader in de bruisende stad. Een coulissen-landschap. Een langgerekt park. Een landschapspark. De stichting Plezierrivier De Rotte heeft een aantal vragen:

Hoe gaat het eigenlijk met jou? Hoe ben je de afgelopen periode doorgekomen?
Wat zijn jouw plannen voor de komende periode? Kun je hulp gebruiken? Laat de stichting weten wat er bij jou speelt via info@derotte.nl

Door Louis Bekker

Heeft u lokaal nieuws uit Zuidplas of omgeving?
Mail het ons via redactie@dichtbijhetnieuws.nl