Woningbouw grijpt naast korting op verhuurdersheffing

Gouda – De Goudse woningbouwcorporaties Woonpartners en Mozaïek Wonen hebben te laat gereageerd op de regeling voor vermindering van de verhuurdersheffing. De markt van woningbouw staat erg onder druk en woningbouwcorporaties zuchten onder de verhuurdersheffing. Met een speciale regeling wil het Rijk het de corporaties makkelijker maken om betaalbare huurwoningen te bouwen. Vanwege te laat handelen was de regeling echter al overingetekend. De gemeente Gouda schiet nu te hulp.

De gemeente Gouda heeft in het coalitieakkoord opgenomen dat het nieuwe, betaalbare sociale huurwoningen wil laten bouwen. Zo hoopt zij de vraag naar sociale huurwoningen te kunnen verminderen. Maar doordat de markt erg onder druk staat is het moeilijk de woningen tegen een betaalbare prijs te realiseren. De verhuurdersheffing is voor woningcorporaties een belangrijk struikelblok. De Rijksoverheid besloot hen tegemoet te komen met de regeling Vermindering Verhuurderheffing.

Te laat
Op de regeling konden bouwplannen worden ingediend. Vanwege een stormloop visten de woningcorporaties echter achter het net. De gemeente Gouda heeft nu aangeboden om twee brieven te versturen waarin de medewerking van de gemeente nog eens wordt benadrukt. Ze hoopt zo alsnog geld voor de bouwplannen los te krijgen en zo te voorkomen dat nieuwe bouwprojecten vertraging en prijsverhoging te wachten staat. Het is onduidelijk of deze werkwijze kansrijk is.

Heeft u lokaal nieuws uit Zuidplas of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@dichtbijhetnieuws.nl