Feestelijke digitale opening Stationshal Alexander 

Rotterdam – Op 10 juli wordt de nieuwe stationshal van station Rotterdam Alexander feestelijk geopend. Het nieuwe station Rotterdam Alexander zorgt ervoor dat reizigers uit de stad en de regio makkelijker kunnen overstappen van trein naar metro en vice versa. Met de uitstraling van het nieuwe station is het de verwachting dat de automobilist wordt verleid om het OV te gebruiken, zodat de filedruk op de A20 vermindert en de bereikbaarheid van de regio verbetert.

Om 13:30 uur wordt de opening live uitgezonden op het YouTube-kanaal van NS. Hierdoor is het voor iedereen mogelijk om thuis live mee te kijken. Door de coronamaatregelen is het niet mogelijk om een traditionele opening te organiseren.

Het nieuwe station heeft veel glas voor sociale veiligheid en vernieuwde faciliteiten, zoals liften, toiletten, in- en uitcheckpoortjes en winkels. In het nieuwe station komen metro en trein samen onder één dak. Daarnaast is een snelle overstap binnen het gebouw toegevoegd door middel van een loopbrug over de metrosporen, waardoor de grootste groep overstappers snel, veilig en comfortabel over kan stappen.

In een normale situatie stappen 37.000 reizigers op een werkdag op dit station in bus, metro of trein.

Door Louis Bekker

Heeft u lokaal nieuws uit Zuidplas of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@dichtbijhetnieuws.nl