Wat betekent de avondklok tijdens bezoek Groene Hart Ziekenhuis?

Gouda – Het kabinet heeft besloten dat er vanaf zaterdag 23 januari een avondklok geldt. Dit houdt in dat je tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends niet buiten mag zijn. Door deze maatregel hoopt het kabinet het aantal coronabesmettingen te verminderen. ”Dit helpt ons om huidige patiënten de zorg te geven die zij nodig hebben. We begrijpen dat de maatregel ingrijpend is, maar we vragen u om nog even vol te houden. Voor ons én onze patiënten” vertelt het Groene Hart Ziekenhuis op de website.

Moet je onverwachts met spoed naar het GHZ binnen de tijden van de avondklok voor jezelf of voor een naaste? Dat valt onder de uitzonderingscategorie Calamiteiten. Hiervoor kan je een eigen verklaring meenemen, maar dat is bij noodgevallen niet verplicht. Voor de terugreis kan het GHZ als patiënt of bezoeker wel een periodieke reisverklaring meegeven.

De avondpoli’s blijven geopend. Als je een afspraak hebt voor een avondspreekuur, kan je gewoon naar het GHZ komen. Let er wel op dat he het volgende meeneemt:

  • Afspraakbrief of herinnerings-sms van het GHZ
  • Eigen verklaring avondklok (u kunt de verklaring hier downloaden)

”Kom zoveel mogelijk alleen, tenzij het echt niet anders kan. Moet er toch iemand mee om u te begeleiden? Denk er dan aan dat u allebei een getekende zelfverklaring mee moet nemen’