Noodbevel in Gouda

Voor vanavond en vannacht, 25 en 26 januari 2021, heeft burgemeester Verhoeve voor een deel van Korte Akkeren en Oosterwei een noodbevel uitgevaardigd.

Burgemeester Verhoeve: “Ik heb eerder vanavond een noodbevel afgegeven voor een deel van Korte Akkeren, waaronder de Herenstraat en de Vogelbuurt in Gouda. Circa 10 tot 15 personen waren daar bezig met het plegen van vernielingen en brandstichting. Later op de avond ging het ook mis in Gouda Oost. Een aantal auto’s is daar in brand gestoken en er werd vuurwerk afgestoken. Een grote groep verplaatst zich door de wijk. We kennen allemaal de beelden van dit weekend vanuit andere gemeenten. Dat willen we niet in Gouda.

Het is misdadig dat een aantal groepen zich niet kon gedragen en heeft gezorgd voor overlast en schade. Ik heb er geen goed woord voor over dat Gouwenaars willens en wetens komen rellen. Je kunt het oneens zijn met de coronamaatregelen, maar je hebt je gewoon normaal te gedragen. De politie heeft direct gehandeld. Het doel van het noodbevel is het terugbrengen van rust in de wijk.”

Noodbevel Korte Akkeren (pdf)
Noodbevel Oosterwei (pdf)