Versnijdingspand drugs in Gouda voor zes maanden gesloten

Gouda – Op 1 december jl. deed de politie een inval in een woning aan de Dunantsingel in Gouda. De politie constateerde dat hier sprake was van een versnijdingspand voor drugs. In de woning alsook in een auto van één van der verdachten, zijn in totaal ongeveer 14 kilo harddrugs en ruim drie kilo versnijdingsmiddel aangetroffen. Burgemeester Verhoeve heeft besloten het pand voor de duur van 6 maanden te sluiten.

Drugshandel
Het pand werd gebruikt om drugs te versnijden en klaar te maken voor de handel. In totaal zijn 11 verdachten aangehouden. Alle verdachten zijn tussen de 20 en 35 jaar en afkomstig uit Gouda en Rotterdam. Naar de precieze rol van de aangehouden verdachten wordt onderzoek gedaan. Inmiddels zijn acht van de verdachten voorgeleid en blijven langer vastzitten. De overige drie zijn heengezonden, maar blijven wel verdachte.

Burgemeester Verhoeve: “Dit pand laat zien hoe drugshandel grip kan krijgen op een wijk. Vanuit een doodnormaal woonhuis internationale drugshandel faciliteren, is onacceptabel. Om ervoor te zorgen dat de bekendheid als drugspand van deze woning afgaat, wordt het pand voor 6 maanden gesloten.”

Link Rotterdam
De inval betrof een actie van de Rotterdamse recherche naar aanleiding van een onderzoek naar drugs. In een pand aan de Bergweg in Rotterdam zijn ruim 130.000 euro aan cashgeld en versnijdingsmiddelen aangetroffen.

Melden helpt
Gemeente Gouda en de politie pakken drugshandel stevig aan. De gemeente en de politie controleren extra op criminaliteit en overlast en kunnen daarbij de hulp van bewoners gebruiken. Heeft u vermoedens van criminele activiteiten? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844. Wilt u liever anoniem blijven? Neemt u dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000. De informatie vanuit de anonieme meldingen zorgen ervoor dat de politie onderzoek kan doen naar de gemelde drugshandel.