Techniekpunt Gouda voor samenwerking onderwijs en bedrijfsleven

Gouda – Techniekpunt Gouda is onderdeel van de activiteiten van de Brede School in Gouda en opgericht in samenwerking met de gemeente Gouda en het ondernemersfonds Gouda.

Een belangrijke doelstelling van de Brede School/ Techniekpunt Gouda is om in samenwerking met de scholen en samenwerkingspartners de ontwikkelingskansen van de Goudse kinderen in de wetenschap en technologie te vergroten.

Daarbij is belangrijk: het stimuleren van de 21ste eeuwse vaardigheden, kennis van wetenschap & technologie (W&T) in het onderwijs, bewustmaking van het tekort aan goed geschoold technisch personeel in het bedrijfsleven en het verbeteren van een goede verbinding tussen de verschillende onderwijsvormen en het bedrijfsleven. Techniekpunt Gouda is een passend initiatief om bovengenoemde ontwikkelingen te ondersteunen en knelpunten op te lossen.

Techniekpunt Gouda richt zich er ook op om kinderen, jongeren, ouders, leerkrachten, docenten, schoolmanagement te enthousiasmeren voor W&T. Daarvoor biedt het techniekpunt structureel W&T-lessen aan leerlingen van het basis- en middelbare onderwijs. In de lessen stimuleert het Techniekpunt vooral het onderzoekend en ontwerpend leren.

Voor leerkrachten zijn er d.m.v. workshops en inspiratiedagen op het gebied van W&T.

Techniekpunt Gouda richt zich ook op het vergroten van het netwerk en creëren van meer verbinding tussen onderwijs, bedrijfsleven, gemeente en andere partners. 

Brede School Activiteiten Administratie Systeem (BAAS):
Scholen die meedoen krijgen een eigen account op de website, beveiligd met een wachtwoord. Aanbieders (bedrijven enz.) hebben een algemene inlogcode zie website

De scholen mogen inschrijven tot maandag 14 september en keuzes maken uit de vele mogelijkheden die de Brede School en daarmee ook Techniekpunt Gouda bieden..

Door Louis Bekker

Heeft u lokaal nieuws uit Zuidplas of omgeving?
Mail het ons via redactie@dichtbijhetnieuws.nl