GOUDasfalt is een blijvertje

Gouda – Stichting GOUDasfalt en de gemeente Gouda hebben op woensdag 22 juli een erfpachtovereenkomst met elkaar gesloten voor het voormalige Koudasfalt-terrein aan de Gouderaksedijk. Hiermee krijgt de stichting het terrein voor onbepaalde tijd in erfpacht en kan verder worden gewerkt aan de verdere ontwikkeling van GOUDasfalt.

Door eerder al toestemming te geven voor het plaatsen van een zonnedak op GOUDasfalt gaf de gemeente Gouda het al aan: GOUDasfalt mag doorgaan aan de Hollandsche IJssel.

De huurovereenkomst van vier jaar, die tot 2020 duurde, is officieel omgezet in een erfpacht voor onbepaalde tijd. Dat betekent zekerheid voor de gebruikers van het terrein, waar ondermeer een bierbrouwerij en horecabedrijf De Vrijheid aan het stadsstrand zijn gevestigd.

GOUDasfalt, ook wel de levendige stadsoever genoemd, is de afgelopen vier jaar niet alleen een belangrijk centrum geworden voor festivals en culturele evenementen, maar ook een plek waar wordt geëxperimenteerd met, kunst, recycling, groenaanleg en groente en fruit. Het plan om er een broedplaats voor creativiteit van ambachtelijke ondernemers en bewoners te maken, kan verder gestalte krijgen, want nu kunnen partijen die er iets willen starten of met hun activiteit willen doorgaan, verantwoord in hun projecten gaan investeren. 

GOUDasfalt is een terrein vol activiteit. Yoga, sporten, straatbieb, warmoezerij (moestuin), bier, typemachines en vintage, stoere tafels, houtkunst, koffie en lekkers, lokaal eten en drinken, stadsstrand, handgemaakte riemen van oude fietsbanden en laser gamen.

De combinatie van werken & wonen met recreatie & culturele activiteiten lijkt de beste manier om het terrein te ontwikkelen. Dat maakt een financieel gezonde en duurzame exploitatie mogelijk, en levert voorzieningen en activiteiten op die een aanvulling zijn op de binnenstad en daarmee niet concurreren.

GOUDasfalt is er voor de inwoners en bezoekers van Gouda en de Krimpenerwaard en verlevendigt de stad en streek met spektakel, theater en andere evenementen.

Door Louis Bekker

Heeft u lokaal nieuws uit Zuidplas of omgeving?
Mail het ons via redactie@dichtbijhetnieuws.nl