Stuur een lichtpuntje aan patiënten in het Groene Hart Ziekenhuis

Gouda – De feestdagen doorbrengen in het ziekenhuis is nooit fijn, maar in deze bijzondere tijden is het extra pittig. Niet alleen voor patiënten, maar voor ons allemaal geldt dat we minder bezoek mogen ontvangen en dat we de kerstdagen waarschijnlijk niet met de hele familie kunnen doorbrengen. Daarom is St. Vrienden van het Groene Hart Ziekenhuis een actie gestart om elkaar een lichtpuntje te bezorgen in de donkere decembermaand.

Op deze website kan je het kaartje personaliseren, voorzien van een mooie boodschap en versturen aan een patiënt. Maar je kunt meer mensen blij maken met een kaartje. Evelien Kenbeek van St. Vrienden van het GHZ: “Met deze actie kan je een bekende in het ziekenhuis laten weten dat je aan hem of haar denkt. Maar je kunt ook een onbekende patiënt een hart onder de riem steken, of zorgmedewerkers die zich al maanden extra hard inzetten. En natuurlijk kan je via deze weg ook je kerstkaarten versturen aan vrienden of bekenden.

Niet alleen in de decembermaand worden patiënten gesteund door deze actie, het heeft ook effect op de lange termijn. Van elk kaartje wordt namelijk een bedrag gedoneerd aan de Vriendenstichting. Hiermee worden mooie projecten in het ziekenhuis gerealiseerd die het verblijf voor patiënten aangenamer maken. Een win-win situatie dus!

Wilt u iemand een lichtpuntje bezorgen in de donkere decembermaand? Kijk dan op www.Kaartje2Go.nl/lichtpuntje. Meer informatie over het werk van St. Vrienden van het GHZ is te vinden op www.vriendenvanhetghz.nl.