Ruim 1 miljoen euro tekort voor renovatie gebouw ´de Ark´

Gouda – De renovatie van het nieuwe gebouw voor basisschool de Ark gaat 1 miljoen euro meer kosten dan begroot. De gemeente Gouda had aanvankelijk ruim 4,7 miljoen euro klaargezet voor het grondig renoveren van het voormalige Driestar pand aan de Clematislaan. Nu blijkt dat het project in totaal 1.020.000 euro meer gaat kosten. De gemeente Gouda heeft daarop besloten 880.000 euro bij te dragen om de begroting vlot te trekken.

De bedoeling is dat basisschool de Ark verhuist van hun huidige plek, aan de Jan Luykenstraat, naar de voormalige Driestarlocatie aan de Clematislaan. Tegelijk wordt daarmee ook het Kinderdagverblijf (Kdc) van Gemiva in het gebouw toegevoegd. Om het pand geschikt te maken voor de nieuwkomers wordt het eerst volledig gestript (casco) en naar wens opnieuw opgebouwd. Hiermee wil de gemeente Gouda duurzamer en voordeliger werken dan in een eventuele nieuwbouwsituatie het geval was geweest.

Onduidelijk
De Stichting Klasse en Gemiva, die de opdracht hebben gegeven voor het bouwproject, stuitten recent op het tekort van ruim 1 miljoen euro. Om het project toch te kunnen uitvoeren hebben zij aangeklopt bij de gemeente Gouda. Die heeft gisteren besloten om in ieder geval 880.000 euro bij te dragen aan het project. Het is nog onduidelijk waar de resterende 140.000 euro vandaan komt. Ook is niet bekend wanneer het project van start gaat en wanneer de school verhuizen zal.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via r
edactie@dichtbijhetnieuws.nl