Meer terras voor Vidocq en Nusa

Gouda – Eetcafés Vidocq en Nusa zullen deze zomer meer ruimte krijgen voor een terras. Dat heeft de gemeente Gouda gisteren bekend gemaakt. De bedoeling is dat de nieuwe terrasjes aan de achterkant van de zaken komen te staan, aan de kant van de St. Janskerk. De tafeltjes die eerder naast de eetcafés zelf stonden zullen hiermee verdwijnen.

Hiermee is een langgekoesterde wens van Alex de Kock, van Vidocq in vervulling gegaan. Hij is er al sinds juli vorig jaar mee bezig, vertelt hij telefonisch. Alex: “Ik dacht, het is eigenlijk een beetje bezopen. Je hebt maar twee horecazaakjes om de kerk heen en dan staat er zo’n fietsenrek bij eentje, en daarnaast dat vieze openbare toilet”. Net toen de eigenaar zijn plan handen en voeten wilde geven kwam omgevingsdienst ODMH naar hem toe. Alex: “[ze vroegen] Is het een idee als je je terras aan de gevel iets aanpast, in verband met de nood- en hulpdiensten en we het terras aan de overkant compenseren?”.

Dat was uit het hart gegrepen. En zo komt het dat het fietsenrek en openbaar toilet deze zomer plaats maken voor tafeltjes van de beide eetcafés. “Ik ben er hartstikke blij mee”, reageert Alex opgetogen. De impact op de omgeving blijft beperkt, belooft hij: “Het wordt gewoon een terrasje om gezellig een hapje te eten en of een drankje te drinken”. Zo wordt de stad toch weer wat mooier en gezelliger!

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@dichtbijhetnieuws.nl