Regeling Sportimpuls verlengd tot einde van het jaar

Gouda – Walking football voor senioren, rolstoelbasketbal voor mensen met een beperking, begeleiding voor mensen met gezondheidsproblemen in aanloop naar de Singelloop van vorig jaar. Het zijn voorbeelden van activiteiten die tot stand zijn gekomen dankzij de Sportimpulsregeling. De regeling, die is bedoeld om sportactiviteiten te stimuleren, draagt bij aan een gezonder Gouda én stimuleert Gouwenaars tot deelname aan de maatschappij. De regeling liep oorspronkelijk tot 1 juni, maar is verlengd tot het einde van dit jaar.

“Voor veel Gouwenaars is het vanwege de coronacrisis lastig om te sporten of voldoende te bewegen. Natuurlijk pakken veel mensen dit vanzelf weer op, maar juist de kwetsbare doelgroepen hebben daar wat extra hulp bij nodig”, aldus wethouder Sport Michiel Bunnik.

De Sportimpulsregeling is juist nu heel belangrijk. Daarom is besloten de regeling te verlengen. Het organiseren van aanbod voor kwetsbare doelgroepen past bovendien naadloos in het lokale Sportakkoord van Gouda. Michiel Bunnik: “Ik roep sportverenigingen en andere organisaties op een beroep te doen op de regeling en om gezamenlijk nieuw sport- en beweegaanbod te organiseren. Dat is niet alleen goed voor de verbinding in de stad, maar draagt ook bij aan een betere gezondheid.”

Geld beschikbaar in 2020

De Sportimpulsregeling is gestart in het voorjaar van 2017 met een bedrag van €125.000. Daarna werd nog eens €120.000 beschikbaar gesteld. Op basis van een goed plan kunnen sportverenigingen of andere organisaties die actief zijn in het maatschappelijk veld een aanvraag indienen. Tot nu toe zijn er 19 nieuwe initiatieven ontstaan. Voor 2020 is er nog een bedrag beschikbaar van zo’n € 40.000. Een aanvraag indienen kan tot 31 december 2020 voor activiteiten die nog in 2020 plaatsvinden.

Meer informatie over Sportimpuls Gouda: www.gouda.nl/subsidieloket

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@dichtbijhetnieuws.nl