Programma Gouda bij Kaarslicht 2020

Gouda bij Kaarslicht wordt vanwege de aanhoudende coronacrisis dit jaar anders gevierd. Er is een alternatief programma ontwikkeld, dat bestaat uit verschillende onderdelen. Zoals een Gouda bij Kaarslichtfilm, een expositie en eigen YouTube kanaal. De stichting Gouda bij Kaarslicht en de gemeente vertrouwen erop met dit programma iedereen toch de mogelijkheid te geven deze mooie jaarlijkse traditie op gepaste wijze feestelijk te vieren.

Helaas is er dit jaar geen moment dat we de lichtjes in de boom op de Markt gezamenlijk kunnen ontsteken. Ook kunnen we niet met elkaar genieten van al die prachtige optredens in de vele kerken, musea, theaters etc. Het goede nieuws is echter dat de grote kerstboom uit Kongsberg wel komt. Vanaf 11 december is de boom tot 6 januari 2021 op de Markt te bewonderen en kunt u op eigen gelegenheid en gespreid de stad bezoeken. De feestverlichting ontbreekt niet en de ondernemers zetten hun beste beentje voor in hun winkels in kerstsfeer, boordevol mooie cadeau’s.

Feelgood-film
Op vrijdag 11 december van 19.00 tot 20.00 uur wordt ‘Wij dragen het licht’ uitgezonden. Een fijne ‘feelgood’ film met onze kinderburgemeester Ruben Mourik in de hoofdrol, die de essentie van Kaarsjesavond verspreidt in de stad. Het feestelijke hoogtepunt van de dag is nu dus thuis voor de buis, op TV West via alle televisieproviders, op Gouwestad via de Rekam en via livestreams op de websites van TV West, Gouwestad TV en www.goudabijkaarslicht.nl.

65 jaar Gouda bij Kaarslicht expositie
Gouda bij Kaarslicht wilde dit jaar extra uitpakken voor de 65e jubileumeditie. Dat gebeurt nu niet op de vertrouwde manier, maar toch willen we u graag wat laten zien van de 65 jarige geschiedenis van waarschijnlijk de oudste lichtjesavondtraditie van Nederland. Er is daarom een expositie samengesteld over die rijke geschiedenis, met foto’s en verhalen op negen locaties in de binnenstad. Vanaf 12 december is deze geopend tot de eerste week van januari 2021 op publiek toegankelijke plekken. Als u een frisse neus gaat halen in de stad en kerstcadeautjes gaat kopen, volg dan de route die binnenkort bekend wordt gemaakt.

Houdt u bij uw bezoek aan de stad wel rekening met de coronamaatregelen, kom niet met grote groepen, let op looproutes, beperkingen in het openbaar vervoer en de anderhalve meter afstand tot elkaar.

Gouda bij Kaarslicht Youtubekanaal
De vele artiesten die normaal optreden tijdens een Gouda bij Kaarslicht, plaatsen eigen kerstfilmpjes op een speciaal hiervoor opgezet YoutubeKanaal van Gouda bij Kaarslicht. Vanaf heden tot en met Kerst voegen we daar steeds nieuwe filmpjes en opnames aan toe.

Wat kunt u zelf doen?
Breng de stad in de bekende mooie kerstsfeer, zet en hang lichtjes voor de ramen. Laten we er met elkaar een mooi feest van maken! En, erg belangrijk in deze tijd, koop lokaal, bestel maaltijden, haal ‘coffee to go’, kortom help mee om de Goudse ondernemers, de culturele organisaties en onszelf gezond deze winter en de coronaperiode door te helpen, zodat we na de pandemie nog steeds onze mooie levendige binnenstad hebben.

Wees voorbereid
Zet de uitzending vast in de agenda en noteer de kanalen van TV WEST en Gouwestad op je eigen TV: Rekam-Caiway kanaal 72 en kanaal 12 / Ziggo (digitaal) kanaal 30 / KPN (interactief) kanaal 512 / KPN Digitenne kanaal 22 / Tele2 kanaal 40 / Vodafone Thuis kanaal 1801 / T-Mobile kanaal 903