Mohammed Mohandis officieel op plek 11 voor de Tweede Kamerverkiezingen

Gouda/Den Haag – Op zaterdag 23 januari 2021 hebben de leden van de PvdA tijdens het verkiezingscongres officieel de kandidatenlijst vastgesteld voor de Tweede Kamerverkiezingen op 15, 16 en 17 maart 2021. Gouwenaar Mohammed Mohandis, op dit moment fractievoorzitter voor de Goudse PvdA, werkzaam bij mboRijnland heeft tijdens deze vaststelling plek nr.11 toegewezen gekregen van de PvdA-leden uit het hele land.

Mohammed knokt voor een Nederland waarin we bouwen aan een gedeelde toekomst met meer zekerheid voor alle generaties. Hij vindt dat mensen moeten kunnen rekenen op betaalbare en toegankelijke publieke voorzieningen, zoals onderwijs, en wil een samenleving waarin niet ‘ieder-voor-zichzelf’, maar ‘omkijken-naar-elkaar’ de norm wordt.

Met deze plek op de lijst maakt Mohammed een goede kans om namens de PvdA zitting te gaan nemen in de Tweede Kamer, na maart 2021, en om zijn ambities te verwezenlijken. Eerder was Mohandis al kamerlid namens de PvdA, van 2012 tot 2017 op de portefeuille onderwijs en media. Hij knokte voor de invoering van de ov-kaart voor alle mbo’ers en deze werd in 2017 ingevoerd. Daarnaast neemt hij 10 jaar gemeenteraadservaring mee.

Mohandis is vastbesloten om er een mooie campagne van te maken, ondanks de beperkingen die het coronavirus met zich mee brengt. Zo is hij o.a. van plan om met met maatschappelijke helden in gesprek te gaan in Gouda en daarbuiten. Mensen die op hun manier een onmisbare bijdrage leveren aan de leefbaarheid in hun wijk, op hun school of bijvoorbeeld op hun werk. Mohandis is hierbij vooral geïnteresseerd in hun drijfveren, wat zij graag veranderd zouden willen zien in hun omgeving en welke rol de politiek hierin zou moeten spelen.

Het eerste gesprek is met Marian Eisden de Goudse ‘Dushi’. Marian van Eisden staat in Gouda bekend als iemand die klaar staat voor iedereen en graag kookt en zorgt voor andere mensen. Mohandis nodigde Marian thuis uit om haar te verwennen met een meergangen-diner. Hier is een filmpje van gemaakt wat te zien is op zijn sociale media-kanalen. Met zijn GoMo11 campagneteam trekt Mohandis het land door.