Meer bloemen op de dijken langs de Hollandse IJssel

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Vanaf half mei is het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard (HHSK) begonnen om de schuine kanten van de dijken langs de rivieren in verschillende stappen te laten maaien.

Door in stappen te maaien, krijgen planten, vogels, vlinders en bijen meer kans om zich te ontwikkelen. Met als beoogt resultaat: meer bloemrijkere dijken, waar onder andere vlinders en insecten kunnen schuilen en voedsel kunnen vinden. Een jaarlijks maaischema zorgt voor een goede grasmat, zodat de dijken beter bestand zijn tegen hoog water. Eerst wordt het bovenste deel van de dijken gemaaid en daarna (circa een maand later, medio juni) het onderste deel. De bovenkant van de dijk is als eerste aan de beurt, vanwege het zicht van het verkeer op de dijk.

Doelstelling van het HHSK is om 100% circulair te werken, daarom wordt het grasmaaisel verwerkt en opnieuw gebruikt. Van een deel van het maaisel wordt Bokashi gemaakt: een soort mest voor bodemverbetering en van een ander deel wordt biobrandstof gemaakt, deze brandstof is beter voor het milieu dan aardolie en aardgas.

Wilt u weten wanneer bij u in de buurt wordt gemaaid? Kijk dan op www.hhsk.nl/regels/maaien.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@dichtbijhetnieuws.nl