Koningin Wilhelminaschool in Gouda ontvangt voor tweede keer verkeersveiligheidslabel

In 2017 ontving de Koningin Wilhelminaschool de eerste verkeersveiligheidslabel

Gouda – Op vrijdag 9 oktober 2020 ontvangt de Wilhelminaschool het verkeersveiligheidlabel SCHOOL op SEEF. Wethouder Hilde Niezen zal het label uitreiken aan de school. De Wilhelminaschool  heeft het verkeersveiligheidslabel verdiend voor hun structurele inzet op het gebied van verkeerseducatie en verkeersveiligheid in en om de school.

De gemeente is er trots op dat de Wihelminaschool het verkeersveiligheidslabel SCHOOL op SEEF opnieuw krijgt uitgereikt. Samen met de Goejanverwelle, De Goudakker en de Wethouder Luidensschool zijn er nu 4 scholen in Gouda die het verkeersveiligheidlabel hebben gehaald. Wethouder mobiliteit, Hilde Niezen: “Verkeersveiligheid is een belangrijk onderwerp in de gemeente en alle manieren en acties die bijdragen aan het bevorderen van de verkeersveiligheid juicht de gemeente toe. Nu de Wilhelminaschool weer het verkeersveiligheidlabel krijgt uitgereikt hopen wij dat de andere scholen hier een goed voorbeeld aan zullen nemen en snel zullen volgen. De gemeente feliciteert de medewerkers, vrijwilligers, ouders en leerlingen van de Wilhelminaschool met het behalen van het verkeersveiligheidslabel.”

De school is getoetst op de vier pijlers van het programma: theoretische en praktische verkeerseducatie (o.a. fietslessen voor de kinderen), een structurele en planmatige organisatie, communicatie met ouders en een veilige schoolomgeving en schoolhuisroutes.

De toekenning van het  verkeersveiligheidslabel is in handen bij de Commissie Certificering SCHOOL op SEEF. Het certificaat heeft een geldigheidsduur van 3 jaar. Een onafhankelijke adviseur bezoekt de school en verricht de toetsing.

Heeft u lokaal nieuws uit Zuidplas of omgeving?
Mail het ons via redactie@dichtbijhetnieuws.nl