Wandel samen mee in het Schollebos in Capelle

Foto: Welzijn Capelle

Capelle – In het Schollebos, doordeweeks vaak stil, is het tegenwoordig heel gezellig op de maandag in Capelle aan den IJssel. Dan maakt het wandelgroepje van Shokhoufa een flinke wandeling. Ondertussen praten ze bij en krijgen ze informatie van bijvoorbeeld een diëtist of fysiotherapeut. ”Na afloop lunchen ze met elkaar. Een deelneemster: ‘Onze wandelingen zijn gezond én gezellig!” zegt Welzijn Capelle op hun website. 

Shokoufha Noor is buurtmoeder bij Welzijn Capelle. ‘vanaf maart merkte ik dat er vrouwen waren die door corona steeds meer binnen zaten. Terwijl bewegen juist zo goed is voor je gezondheid – mentaal en fysiek. Dus ben ik met het wandelgroepje begonnen.’ Fahira (63): ‘Door de beweging gaat het beter met mijn gezondheid. Maar de sociale contacten vind ik het belangrijkst.’

De vrouwen zijn tussen de 25 en 70 jaar en komen uit allerlei landen, van Irak tot Jamaica en Bosnië. Per keer lopen er tussen de 4 en 10 vrouwen mee. Meestal maken ze een wandeling van ongeveer 7 kilometer. Tijdens het wandelen bespreken de deelnemers een bepaald thema, zoals handiger whatsappen, of wandelen in andere culturen. Of een spreker vertelt iets over de gezondheid. En natuurlijk brengt iedereen iets lekkers mee voor de gezamenlijke lunch.

Shokoufha is zelf een echte wandelfanaat. Zij en haar man lopen bijna elke dag na het avondeten 10 kilometer, in weer en wind: ‘Sinds ik dit doe, heb ik veel minder last van mijn astma.’

De wandelingen lopen in ieder geval door tot en met eind december 2020. Wie mee wil wandelen, kan zich aanmelden bij Shokhoufa via s.noor@welzijncapelle.nu.

Heeft u lokaal nieuws uit Zuidplas of omgeving?
Mail het ons via redactie@dichtbijhetnieuws.nl