IJsselland Ziekenhuis schaalt reguliere zorg af voor toestroom van coronapatiënten

Capelle – Het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel gaat reguliere zorg afschalen om de toestroom van coronapatiënten aan te kunnen. Deze maatregel past in het besluit van de regio Zuidwest-Nederland om in het gehele gebied capaciteit vrij te maken om voldoende coronazorg te kunnen blijven bieden.

Sinds eind september worden coronapatiënten weer zo veel mogelijk verspreid over het gehele land. Dit geeft echter onvoldoende ruimte om het groeiend aantal coronapatiënten in de regio op te kunnen vangen. Dit heeft geleid tot de noodzaak om reguliere zorg af te schalen.

Het ziekenhuis heeft woensdag een tweede verpleegafdeling geopend voor patiënten die vermoedelijk of bewezen besmet zijn met het coronavirus. Om personeel vrij te maken voor de nieuwe afdeling, zal reguliere zorg moeten worden afgeschaald. Daarbij gaat het om zorg die niet urgent is; urgente zorg blijft uiteraard altijd geboden worden.

Patiënten van wie de behandeling of afspraak wordt uitgesteld, krijgen daarvan persoonlijk bericht. Dit betekent dat zonder bericht de afspraak gewoon doorgaat. Albert van Wijk, bestuursvoorzitter, zegt hierover: “Tijdens de eerste coronagolf hebben we veel reguliere zorg moeten afschalen. We hebben ons toen voorgenomen om bij een volgende golf deze afschaling tot een minimum te beperken. Daar werken we hard aan. Wij hopen op ieders begrip.”

Heeft u lokaal nieuws uit Zuidplas of omgeving?
Mail het ons via redactie@dichtbijhetnieuws.nl