Gouda start met de Gouda Denkt Mee App 

Gouda – Wat vinden inwoners van hun leefomgeving of van de dienstverlening van de gemeente? Hoe zouden inwoners en gemeente moeten omgaan met digitale criminaliteit en wat vinden ze van vuurwerk rond de jaarwisseling? Dit en meer vragen kunnen inwoners vanaf vandaag beantwoorden in een speciaal daarvoor ontworpen app: Gouda Denkt Mee.

De app is een nieuwe manier van de gemeente om de mening van inwoners te peilen en sluit aan op de trend dat meer en meer mensen, ook ouderen veel online doen. Zoals onder andere online aankopen, informatie opzoeken en delen, en gebruik maken van social media. Inwoners kunnen via de app op een laagdrempelige manier meedoen aan onderzoeken en meedenken over plannen van de gemeente. Met deze aanvullende vorm van burgerparticipatie bereikt de gemeente meer inwoners dan bijvoorbeeld tijdens een inloopavond.

Een voordeel om dit vanuit één app toegankelijk te maken is dat de enquêtes overzichtelijk op een plek staan en dat op één plek alle resultaten van de enquêtes zijn terug te lezen.

Hilde Niezen is blij met de app als aanvulling “Gouda is een fantastische stad om in te wonen, werken en recreëren. Daar werken we met z’n allen ook hard aan. Met deze app verwachten we een brede groep inwoners, van jong tot oud die op een laagdrempelige manier hun mening kunnen geven. Dat helpt de gemeente bij het verbeteren van haar dienstverlening en het maken van plannen.”

De eerste thema’s zijn cybercrime, vuurwerk en de omgevingsvisie. De app Gouda Denkt Mee is te downloaden vanuit de Apple appstore en Google Playstore.

Inwoners kunnen gelijk al meedoen nadat ze de app gedownload hebben.

Heeft u lokaal nieuws uit Zuidplas of omgeving?
Mail het ons via redactie@dichtbijhetnieuws.nl