Gouda bij Kaarslicht dit jaar op TV West en via livestreams te beleven

Gouda – Ook het traditionele Gouda bij Kaarslicht op de Markt gaat dit jaar de mist in door de aanhoudende coronacrisis. Dit jaar wordt het wel, maar anders gevierd. De werkgroep is bezig met een alternatief programma dat uitgezonden zal worden via TV West, en ook te volgen zal zijn op livestreams vanaf omroepwest.nl gouwestad.nl en goudabijkaarslicht.nl. Volg de (social) media voor actuele informatie. Gouda bij Kaarslicht is al 64 jaar Gouda in kerstsferen. Het is een dag met veel hoogtepunten in muziek, theater, cultuur en entertainment.

Gewoonlijk start Gouda bij Kaarslicht, ‘Kaarsjesavond’, aan het begin van de middag en kunnen duizenden mensen zich in de historische binnenstad vermaken met muziek, wandelingen, straattheater en dans. Ook de ‘levende’ kerststal draagt bij aan het geheel. In de kerken zijn gratis concerten en de winkeliers en de horeca zetten hun beste beentje voor. Het hoogtepunt vindt normaliter van 19.00-20.00 uur plaats op de Markt bij het door kaarsen verlichte, Middeleeuws stadhuis. De burgemeester leest het kerstverhaal, de lichtjes in de kerstboom worden ontstoken en duizenden mensen zingen mee met de kerstliedjes.

Dat wordt ’m dus niet dit jaar. De organisatie heeft een overeenkomst gesloten met theaterproducent John de Heij van de Theaterbakkerheij. Wat dat gaat opleveren is nog niet bekend, maar wordt duidelijk in aanloop naar de 65ste editie van Gouda bij Kaarslicht. Zeker is dat veel Gouwenaars er een prominente rol in gaan spelen en burgemeester Pieter Verhoeve niet zal ontbreken. Het laatste nieuws erover kun je volgen via www.goudabijkaarslicht.nl

Heeft u lokaal nieuws uit Zuidplas of omgeving?
Mail het ons via redactie@dichtbijhetnieuws.nl