GHZ opent opnieuw een corona-verpleegafdeling

Gouda – Het Groene Hart Ziekenhuis opent op maandag 8 november opnieuw een speciale corona-verpleegafdeling. Dit is nodig door de toename van opnames van coronapatiënten uit de regio. De verwachting is dat dit aantal de komende weken nog verder oploopt.  

Nu het aantal coronapatiënten toeneemt, worden deze patiënten in het GHZ niet langer apart opgevangen in de isolatiekamers maar komen zij in groepsisolatie op de corona-verpleegafdeling. Door deze zogenaamde cohortverpleging kan het ziekenhuis een grotere groep besmette patiënten opvangen.

Op de corona-verpleegafdeling kunnen 17 patiënten worden opgenomen. Indien nodig wordt dit verder uitgebreid. De toegang van corona-verpleegafdeling is afgesloten van de rest van het ziekenhuis. Hierdoor is er géén contact tussen patiënten die wel en niet besmet zijn.

De patiënten op de corona-verpleegafdeling mogen één bezoeker per dag ontvangen. Om besmetting tegen te gaan, moeten bezoekers hierbij beschermende kleding dragen. Als de situatie van de patiënt het toelaat, is er ook contact via beeldbellen mogelijk.