Genootschap Graaf Floris: Eerste winnaars 2021

Gouda – Sinds het Genootschap Graaf Floris de Vijfde vorig jaar heeft gekozen voor een vernieuwde opzet worden er niet één keer per jaar winnaars van een geldprijs bekendgemaakt maar ieder kwartaal. De eerste winnaars zijn inmiddels bekend: Zotte Zaterdag en Goudse Kamermuziekconcerten.

Gouda nog levendiger maken
De Graaf Florisprijzen zijn bestemd voor goede  initiatieven die ertoe bijdragen dat Gouda nog levendiger wordt voor Gouwenaars en bezoekers. Kandidaten kunnen zich het hele jaar aanmelden. Op de eerste oproep is erg goed gereageerd, waardoor de jury twee kandidaten heeft doorgeschoven naar een van de beoordelingsrondes die later dit jaar plaatsvinden.

Winnaars
Ridders in het Houtmansplantsoen is een nieuw onderdeel van het festival Zotte Zaterdag,  dat dit jaar wordt gehouden in het weekend van 15 en 16 oktober 2021. Er wordt een uniek middeleeuws evenement gehouden bij de ruïnes van het vroegere kasteel van Gouda. De organisatoren ontvangen hiervoor een bijdrage van € 3.000,-. Goudse Kamermuziek Concerten organiseert maandelijkse kamermuziekconcerten van internationale allure in historische en intieme sfeer. De organisatie ontvangt € 1.000,- .

Nieuwe aanmeldingen
Organisaties die zich willen aanmelden voor de eerstvolgende beoordelingsronde kunnen dit doen tot 1 maart 2021. Meer info is te vinden op gfd5.nl.