Bondscoach Sarina Wiegman verrast Goudse voetbalclub SV Donk

Gouda – Dinsdagavond 23 juni werd voetbalclub SV DONK tijdens een online bijeenkomst met andere voetbalclubs verrast door Sarina Wiegman. De bondscoach van de OranjeLeeuwinnen, en sinds 14 februari 2020 ambassadeur meiden- en vrouwenvoetbal, kondigde samen met Steven Sedee, manager sportsponsoring ING, aan dat de voetbalclub een driejarig sponsorcontract krijgt van ING. DONK krijgt dit contract, omdat zij net als bijna 200 clubs dit voorjaar een plan heeft ingediend om het meiden- en vrouwenvoetbal verder te ontwikkelen binnen hun vereniging. Op basis van dit voorstel is DONK door de jury geselecteerd als één van de 60 clubs waar ING een sponsorcontract mee aangaat. ING en de KNVB willen zo samen met de clubs het meiden- en vrouwenvoetbal verder professionaliseren en ontwikkelen.   

In gesprek met bondscoach Sarina Wiegman
De voetbalclub ontving een uitnodiging van ING om dinsdag 23 juni deel te nemen aan een online bijeenkomst waarin goed nieuws aangekondigd zou worden. Tijdens deze bijeenkomst vertelde Sarina Wiegman vervolgens aan DONK en 59 andere clubs het mooie bericht dat ze een sponsorcontract kregen. Voorzitter voetbalclub DONK, Ruud Lubken; “Een geweldige en sympathieke manier om te horen dat de pitch van DONK is gewaardeerd en dat we de samenwerking met ING aan kunnen gaan. Met het sponsorgeld gaan wij een campagne inrichten om meer meiden en vrouwen enthousiast te maken om te komen voetballen bij onze mooie club. We willen ook meer vrouwelijke trainers en bestuurders aantrekken wat een enorme bijdrage levert aan de ontwikkeling van het meiden- en vrouwenvoetbal”. Tijdens de bijeenkomst was er ruimte om vragen te stellen aan de bondscoach. Zij bedankte de clubs dat zij zich hard maken om het meiden- en vrouwenvoetbal de aandacht te geven die het verdient. Sarina Wiegman; “Het meiden- en vrouwenvoetbal heeft de afgelopen paar jaar al enorme stappen gemaakt. Dat is geweldig om van dichtbij te zien en te ervaren. Maar, en dat kan ik niet vaak genoeg zeggen, we zijn er nog niet. Ik ben trots te zien dat er zoveel clubs de inspiratie en motivatie hebben om het meiden- en vrouwenvoetbal verder te ontwikkelen. Zo kunnen we met elkaar grote stappen maken”.

KNVB en ING zetten zich samen in om het meiden- en vrouwenvoetbal verder te ontwikkelen
Het moet ‘normaal’ worden om bij voetbal ook meteen te denken en te praten over meiden- en vrouwenvoetbal. De gezamenlijke ambitie van de KNVB en ING is dan ook om het meiden- en vrouwenvoetbal nóg meer te integreren in de voetbalwereld. De komende vijf jaar werken de KNVB en ING gezamenlijk aan een groei van 25% naar 200.000 vrouwelijke KNVB-leden en 25% meer vrouwelijk kader bij amateurclubs. Steven Sedee, manager sportsponsoring ING: “Amateurverenigingen zijn de basis van het Nederlandse voetbal. Zij hebben de kennis, kunde en faciliteiten in huis om meiden- en vrouwenvoetbal aan te bieden en een plek te geven die het verdient. DONK is een van de clubs die met hun pitch laat zien dat ze het meiden- en vrouwenvoetbal een warm hart toedragen en echt willen laten groeien. De motivatie en passie spat er vanaf en wij zijn blij dat wij als ING ook in deze tijd hieraan kunnen bijdragen”.

Kom voetballen bij SV Donk
SV Donk roept naast jongens ook alle meisjes, meiden en dames op om komend seizoen bij SV DONK te komen voetballen omdat zij de komende jaren, mede door ondersteuning van de ING, veel extra’s gaan doen aan de ontwikkeling van het gemengd pupillen, meiden- en vrouwenvoetbal. Je mag altijd vrijblijvend komen meetrainen om te kijken of je het leuk vindt. Je kunt je hiervoor aanmelden via een e-mail naar secretaris@svdonk.nl. Naast talentontwikkeling en prestatie heeft plezier met elkaar en in de sport een belangrijke plaats in het voetbalbeleid van S.V. Donk.

Heeft u lokaal nieuws uit Zuidplas of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@dichtbijhetnieuws.nl