Anita Witzier komt naar de Gouda Cheese Awards 2020

Gouda – Niemand minder dan Anita Witzier presenteert de Gouda Cheese Awards 2020 op 4 september a.s. De in Gouda geboren presentatrice en schrijfster van het kookboek ‘Zonder fratsen’ leidt de jury én de 50 thuisproevers in deze spannende finale door de kaaskeuring. Daarbij krijgt ze assistentie van Frau Antje; hét gezicht van Goudse kaas in het buitenland. De wedstrijd vindt dit jaar plaats in de allernieuwste attractie van de kaasstad: de Gouda Cheese Experience.

De zes genomineerde kazen worden geproefd en gekeurd door een driekoppige jury: de Goudse burgemeester Pieter Verhoeve, culinair journaliste en kookboekenauteur Laura de Grave en kok Toby Tredgett van Chef’s Unlimited.

Meld je aan als thuisproever!
Dit jaar kan er door de coronamaatregelen geen publiek bij de doorslaggevende keuring zijn, maar er kan wél thuis mee worden geproefd. De eerste 50 consumenten die zich aanmelden mogen de zes kaasboorsels ophalen bij de Gouda Cheese Experience én maken kans om door Anita Witzier in de digitale uitzending te worden gehaald. De inschrijving gaat woensdag 12 augustus van start, dus houd www.goudacheeseawards.nl in de gaten voor meer informatie!

Gouda Cheese Awards is een belangrijke en bijzondere kaaswedstrijd in Nederland. Het is namelijk geen technische kaaskeuring, maar een neutrale smaaktest: consumenten proeven en beoordelen. De Awards 2020 worden uitgereikt in twee categorieën: Gouda 48+ oud en Geitenkaas 50+ belegen. Per categorie zijn er drie finalisten. De voorrondes werden afgelopen juli gehouden bij het Centrum voor Smaakonderzoek.

De zes finalisten
De kazen die doorgaan voor Goud, Zilver en Brons in de categorie Gouda 48+ oud zijn: Rouveens Roem van Rouveen Kaasspecialiteiten, De Rotterdamsche Oude 01055 van Zijerveld en Haerlems Beleg van Het Oude Zuivelhuis. In de categorie Geitenkaas 50+ belegen strijden Saantje belegen van Zijerveld, Amalthea Karakter van Amalthea B.V. en Nora belegen van Kaashandel Remijn om Goud, Zilver en Brons in de strijd om de lekkerste kaas van Nederland. Tijdens de uitzending maakt Koksvisie uit Bodegraven de lekkerste gerechten met de finalekazen en streekproducten.

De keuring en thuisproeverijen worden vanaf 16.00 uur live gestreamd via www.goudacheeseawards.nl

Heeft u lokaal nieuws uit Zuidplas of omgeving?
Mail het ons via redactie@dichtbijhetnieuws.nl