Docent Emmauscollege ondergedoken vanwege bedreigingen

Rotterdam/Capelle – De docent van het Rotterdamse Emmauscollege die wordt bedreigd omdat hij een spotprent in de klas had hangen, zit ondergedoken. Dat meldt NRC donderdag. De spotprent hing al zo’n 5 jaar in de klas maar doordat er een foto van de prent op social media was verschenen ontstond er ophef over. 

Afgelopen maandag werd de moord op de Franse docent Samuel Paty herdacht. Enkele islamtische meisjes die op het Emmauscollege zitten wezen de docent erop dat het ‘godslastering’ zou zijn. De docent zou bekend staan om zijn filosofische inslag.
Het gaat om de cartoon die Joep Bertrams in 2015 heeft gemaakt. De meisjes wilde dat deze cartoon zou worden weggehaald. Docenten hebben hen geprobeerd uit te leggen dat het niet om een prent ging van de profeet Mohammed, echter lukte het de docenten niet om tot de meisjes door te dringen. Toen de meisjes waren vertrokken werd uiteindelijk de cartoon weggehaald, aldus NRC.
Er ontstond online een discussie omdat een foto van de desbetreffende prent op Instagram was geplaatst. De docent werd daarna bedreigd en moet om die reden onderduiken. De spotprent hing er echter al sinds 2015, zo meldden bronnen woensdag tegenover Capelle Nieuws.

De politie is nog steeds bezig met het onderzoek naar de daders van de bedreigingen. De school en de docent hebben aangifte gedaan.

Bron: Capelle Nieuws

Heeft u lokaal nieuws uit Zuidplas of omgeving?
Mail het ons via redactie@dichtbijhetnieuws.nl