Digitale herdenkingsdag 3/11: steek virtueel een kaarsje aan

Capelle – Ieder jaar, begin november, staan over de hele wereld mensen stil bij de overledenen van het afgelopen jaar. Dit heeft zijn oorsprong in de Katholieke Kerk, de gedenkdag Allerzielen (in Mexico de bekende Dias de los Muertos), maar vindt al jaren veel breder navolging, van herdenkingen op begraafplaatsen tot speciale concerten in deze periode.

Ook het IJsselland ziekenhuis in Capelle aan den IJssel heeft jaarlijks een herdenkingsdag. We noemen de namen van wie ons dierbaar waren en steken een kaarsje aan.

Een fysieke gedenkdag waarbij we mensen uitnodigen om samen te komen, is dit jaar helaas niet mogelijk. Wel nodigen we u graag uit om op internet via kaarsje.nu/stiltecentrum virtueel een kaarsje aan te steken. Deze website is vanaf vandaag, 3 november, te bezoeken en blijft het hele jaar door beschikbaar, én kaarsjes ‘branden’ ook gedurende deze tijd. De afdeling geestelijke verzorging zal voor de kaarsjes die virtueel worden ‘aangestoken’ een echt kaarsje aansteken in het stiltecentrum.

Een mooie gedachte dat we rond deze gedenkdag op deze manier toch vanaf een afstand de namen en herinneringen in het ziekenhuis samen kunnen brengen.

Heeft u lokaal nieuws uit Zuidplas of omgeving?
Mail het ons via redactie@dichtbijhetnieuws.nl