Burgemeester Oskam (Capelle) onthult tijdcapsule uit 2000

Burgemeester Oskam van de gemeente Capelle aan den IJssel

Capelle – Burgemeester Oskam onthulde gisteren de tijdcapsule die op 9 september 2000 begraven is tijdens een stadsdiner. Toen waren 800 Capellenaren aanwezig, evenals voormalig burgemeester Joke van Doorne en wethouder Ton Oster.

In de capsule zat de toekomstvisie 2020 die in het jaar 2000 is gemaakt. Daarnaast ook vele brieven van Capellenaren met hun geheimen en dromen voor de stad. Vanwege de coronamaatregelen waren er bij het opgraven geen genodigden, maar is een video gemaakt van de onthulling.

Burgemeester Oskam: “20 jaar geleden dachten Capellenaren dus na over 2020 en ook nu denken we in een nieuwe visie na over 2030. Dat we 20 jaar later te maken zouden krijgen met een pandemie had niemand kunnen voorspellen. Toch moeten we vooruit blijven kijken. We hebben een gezamenlijke verantwoordelijkheid ons te blijven voorbereiden op de toekomst. We willen allemaal een nog mooiere en betere stad. Daar past ook een nieuwe Stadsvisie bij. Ik ben heel benieuwd wat Capellenaren 20 jaar geleden hebben voorspeld voor de stad. En natuurlijk naar de prijswinnaar: wie het beste voorspeld heeft hoeveel inwoners Capelle nu telt.”

Nieuwe Stadsvisie

Eind 2019 hebben Capellenaren de gelegenheid gekregen mee te praten over de toekomst van Capelle. Dit heeft geleid tot een nieuwe Stadsvisie die tussen 28 oktober en 10 december 2020 in te zien is via de website van de gemeente en in het gemeentehuis. Deze Stadsvisie is een concept waarop alle Capellenaren de mogelijkheid krijgen te reageren. De voorspellingen uit de tijdcapsule worden ook meegenomen in de nieuwe Stadsvisie. In december neemt de gemeenteraad een beslissing over de Stadsvisie, waarna deze definitief gemaakt wordt.

Verleden, heden en de toekomst

De komende tijd worden interviews gepubliceerd van Capellenaren die 20 jaar geleden bij het stadsdiner aanwezig waren. Zij vertellen over het Capelle van toen, nu en hun nieuwe dromen voor de toekomst. Ook wordt de winnaar van de prijsvraag bekend gemaakt. Er wordt geen nieuwe tijdcapsule begraven, maar de nieuwe Stadsvisie krijgt een plek in het gemeentehuis die bezoekers een kijkje geeft in de toekomst.

Heeft u lokaal nieuws uit Zuidplas of omgeving?
Mail het ons via redactie@dichtbijhetnieuws.nl