Samen tegen eenzaamheid

Capelle – Van 1 tot en met 8 oktober is de Week tegen Eenzaamheid. Welzijn Capelle organiseert dan een aantal activiteiten en projecten rondom eenzaamheid. Van 2 – 4 oktober is het verwenweekend in het nieuwe Huis van de Wijk Oostgaarde. Zaterdag 3 oktober zijn er koffiedates voor Capellenaren en vluchtelingen in Huis van de Wijk Middelwatering. En dat is niet alles!

Op vrijdag 2 oktober is het fonkelnieuwe Huis van de Wijk Oostgaarde aan de Linie 5 voor het eerst open. Wat volgt is echte verwennerij. Die dag is er gelijk een dinertje voor wijkbewoners (16.00 – 17.30 uur of 18.30 – 20.00 uur); op zaterdag 3 oktober een afternoon tea (12.00 – 14.00 uur of 15.00 – 17.00 uur); en op zondag 4 oktober een brunch (12.00 – 14.00 uur of 15.00 – 17.00 uur). Per blok is er plaats voor maximaal 20 personen. Deelnemers kunnen ook (geheel coronaproof) een korte gezichtsbehandeling krijgen, een stoelmassage of een voetbehandeling. Aanmelden kan via het VIP, 010 – 264 02 20.

Gesprek met een vluchteling

Op zaterdag 3 oktober is er in het Huis van de Wijk Middelwatering ‘Koffietijd: in gesprek met
een vluchteling’. Wie nieuwsgierig is naar de vluchteling die in Capelle zijn of haar nieuwe thuis heeft gevonden en hun verhaal wil horen en cultuur wil proeven, is van harte welkom. We schenken Syrische en Eritrese koffie met iets lekkers uit die streken. Want pas als je in gesprek raakt, krijg je echt begrip voor elkaar. Aanmelden kan via welzijncapelle.nu/koffietijd of het VIP, 010 – 264 02 20.

Alleen is maar alleen 2.0

Het project Alleen is maar alleen 2.0 koppelt vrijwilligers aan ouderen. Met deze maatjes kunnen de senioren bijvoorbeeld samen wandelen, sporten of naar de bibliotheek gaan. Ook zijn er groepsbijeenkomsten voor ouderen en maatjes, waarin zij praten over bijvoorbeeld rouw en verlies, maar vooral over weer plezier krijgen in het leven. Het project start in de wijken Schollevaar en Schenkel. Mensen die informatie willen over een seniorenmaatje zijn óf een maatje zoeken, kunnen contact opnemen met de ouderencoaches van Welzijn Capelle via 010 – 707 49 00.

Capelse Maatjes voor jongeren

Het project Capelse Maatjes wil voorkomen dat kwetsbare jongeren in een sociaal isolement belanden. Hbo- en mbo-studenten worden maatje van een jongere, ondernemen samen van alles en helpen zo de jongeren om hun sociale netwerk te versterken. De maatjes krijgen speciale training en intervisiegesprekken. Studenten of jongeren die mee willen doen met Capelse Maatjes, kunnen jongerencoach Jean-Paul Alspeer bereiken op 06 – 413 30 973.

Heeft u lokaal nieuws uit Zuidplas of omgeving?
Mail het ons via redactie@dichtbijhetnieuws.nl