Actie Voedselbank Capelle met Harriët Westerdijk

Capelle – Op zaterdag 26 juni 2021 werd in de Jumbo in de Koperwiek voedsel ingezameld voor de Voedselbank. Aan het einde van de actie overhandigde Wethouder Harriët Westerdijk de boodschappen symbolisch aan Kassem Taha, coördinator en bestuurslid Voedselbank Capelle.

Onder toeziend oog van filiaalmanager Tom Dame ontvangt Kassem Taha, coördinator en bestuurslid Voedselbank Capelle van wethouder Harriët Westerdijk, symbolisch de boodschappen die klanten konden doneren. Foto: Frank de Roo

Vrijwilligers van de Voedselbank Capelle deelden de hele dag kaartjes uit aan klanten. Daarop stonden producten die ze konden doneren. Door de barcode op de kaartjes bij de kassa of met de handscan te scannen, doneerden de klanten de producten voor de voedselbank.

150 huishoudens met een pakket

Een groot aantal mensen in Capelle leeft nog altijd onder de armoedegrens. De voedselbank Capelle levert wekelijks voedselpakketten aan de mensen die het nodig hebben. Op dit moment zijn dit 150 huishoudens.

Tekort

Het komt weleens voor dat er een tekort is aan houdbare producten die de cliënten wekelijks nodig hebben. Door de inzamelingsactie kan Voedselbank Capelle deze producten in het voedselpakket blijven doen. Zo zorgt de Voedselbank dat de kwaliteit en afwisseling van producten in het pakket goed blijft.