A20 Nieuwerkerk aan den IJssel – Gouda informeert belanghebbenden

Nieuwerkerk – ‘Worden er voor 2025 al werkzaamheden verricht?’ en ‘Hoe gaat het bouwverkeer straks rijden?’ Tijdens het webinar A20 Nieuwerkerk aan den IJssel – Gouda die Rijkswaterstaat op 23 juni organiseerde, stelden kijkers allerlei vragen. Het projectteam beantwoordde deze en vertelde meer over de voortgang van het project.

De online bijeenkomst werd georganiseerd als coronaproof alternatief voor de regulaire fysieke bijeenkomst. Vanuit een speciale studio presenteerden Omgevingsmanager Sasa Jankovic, Projectmanager Frans Loman, Manager Planproducten Ellen Kuiper en Technisch manager Gertjan Verlare de volgende stappen van het project. Daarbij werd specifiek stilgestaan bij de planproducten en het technisch wegontwerp.

Het project A20 Nieuwerkerk aan den IJssel – Gouda bevindt zich op dit moment in de planuitwerkingsfase. Ellen Kuiper lichtte onder andere toe welke stappen het project al genomen heeft en welke stappen we nu gaan nemen. Zo vertelde ze over de onderzoeken die het project de komende tijd gaat uitvoeren in het kader van de milieueffectrapportage (MER). Die MER vormt straks de onderbouwing van het projectbesluit. Net als het VIP, het vormgevings- en inpassingsplan, dat het vervolg is op de inpassingsvisie en laat zien op welke manier de A20 in de omgeving wordt ingepast.

Participatie

Na de presentaties van het projectteam sloot Sasa Jankovic de avond af met een korte uitleg over participatie in het project A20 Nieuwerkerk aan den IJssel – Gouda. Naast bijeenkomsten voor koepelorganisaties en omwonenden is er ook een participatiewebsite. Op deze website kunnen alle belangstellenden meedenken en vragen of suggesties indienen. Het projectteam behandelt elke suggestie serieus.

Webinar terugkijken? Dat kan op deze website. Bent u benieuwd naar de vragen die gesteld zijn? U vindt deze vragen én de bijbehorende antwoorden binnenkort op deze website.