Eerste uitje na lockdown bij de Zonnenbloem

Nieuwerkerk – De Nieuwerkerkse afdeling van de Zonnebloem heeft vorige week woensdag een eerste uitje na de lockdown kunnen organiseren. Een uitje dat al enige tijd op de plank lag. In 2019 en 2020 had de afdeling deze activiteit ook in de planning opgenomen, maar daar was het weer telkens spelbreker. Ook dit jaar zorgde het weer ervoor dat we het een weekje moesten verschuiven. Door de soepele opstelling van het bestuur van de Tuinen in het Hitland was dat ook mogelijk.

De afdeling had de vrijwilligers gevraagd de deelnemers van de Zonnebloem te informeren over deze activiteit. De secretaris, Irma Luijendijk: “wij kiezen ervoor om deze informatie via de vrijwilligers te laten lopen. Zijn hebben regelmatig contact met de deelnemers. Hoewel je zou denken dat iedereen wel een email adres heeft, blijkt dat niet op te gaan voor iedere deelnemer van de Zonnebloem”.

“Ja’, beaamde bestuurslid Nel de Groot, “wij vragen wel om emailadressen, maar veel mensen geven aan die niet te gebruiken en daar niet op te kijken. Maar deze manier werkt ook prima. We hadden voldoende aanmeldingen om deze gratis activiteit door te laten gaan. En het weer werkte prima mee!”

Hoewel de zon zo nu en dan schuil ging, was het prima weer om in de buitenlucht een gezamenlijke activiteit te organiseren. De afdeling had gezorgd voor vervoer van de deelnemers van en naar de locatie door haar vrijwilligers. Op de Tuinen was er een ontvangst met koffie en iets lekkers. Daarna volgde een rondleiding over de tuinen waar diverse tuiniers uitleg gaven over wat er daar groeide. Daarna was er een lunch die door de vrijwilligers was klaargemaakt. Na afloop brachten vrijwilligers de deelnemers weer terug. Voor Marianne Bakker die de organisatie grotendeels op zich had genomen was het een druk dagje. “Ja, zo’n uitje komt altijd wat bij kijken. Natuurlijk moet je deelnemers informeren en bijhouden wie er opgehaald moet worden en door wie. Gelukkig was dat prima geregeld. Ik zelf heb gezorgd voor de boodschappen en na afloop heb ik met wat vrijwilligers de boel opgeruimd.”

Ondanks de beperkingen waar we met de Zonnebloem mee te maken hebben gehad hebben we toch veel kunnen doen. Maar vanaf nu gaan we verder met het bedenken van leuke en veilige acties voor onze gasten. Heb je daar zelf ook ideeën voor, of wil je helpen met het uitvoeren ervan? Neem dan gerust contact met ons op. Dan kijken we samen of wij die ideeën kunnen uitvoeren. Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met ons via zonnebloem.nieuwerkerkadijssel@gmail.com

De Zonnebloem is een landelijke vereniging met plaatselijke afdelingen. De vereniging bestaat dit jaar 71 jaar. Samen met tal van vrijwilligers organiseert zij voor mensen met een lichamelijk gebrek van 18 jaar en ouder, tal van activiteiten, onder het motto: “Er kan zoveel meer dan je denkt”. Dit jaar viert de afdeling Nieuwerkerk aan den IJssel haar 40 jarige jubileum.

Op de website staat een overzicht van activiteiten die zijn geweest en die nog gaan komen.