Tamara van Ark wordt de nieuwe minister voor Medische Zorg en Sport

Zuidplas – Op 9 juli zal Tamara van Ark (VVD) de PvdA’er Martin van Rijn opvolgen als minister voor Medische Zorg en Sport. Van Ark is op dit moment nog staatssecretaris van Sociale Zaken. Wie haar daar opvolgt is nog niet bekend.

Van Ark (45) is gevraagd als opvolger van Van Rijn vanwege haar ruime ervaring in de Tweede Kamer en in het kabinet. Ze zat jarenlang in de Tweede Kamer, waar ze onder meer de portefeuilles zorg en arbeid had.d

Tamara van Ark begon haar bestuurlijke loopbaan in de politiek als wethouder in de gemeente Nieuwerkerk aan den IJssel (vanaf 2004) en later in de fusiegemeente Zuidplas. De komst van de WMO was in die tijd onderdeel van haar portefeuille in Nieuwerkerk aan den IJssel. Medio 2010 ging Van Ark naar de Tweede kamer en heeft daar een ruime ervaring opgedaan met de portefeuilles zorg en arbeid. Op 1 november 2012 werd van Ark gekozen tot vice-fractievoorzitter van de Tweede Kamerfractie van de VVD. Met ingang van 26 oktober 2017 is Van Ark staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in het kabinet-Rutte III.

Door Louis Bekker

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@dichtbijhetnieuws.nl