Nieuwe kinderburgemeester Thomas Schouten geïnstalleerd

Zuidplas – Vandaag was het dan zover en is Thomas Schouten officieel geinstalleerd tot kinderburgemeester van Zuidplas voor het komende jaar. Om half acht was de gehele gemeenteraad aanwezig en nam de oude kinderburgemeester Faris El Achrafi en de kandidaat kinderburgemeester plaats in het midden van de raadszaal.

Ferry van Wijnen heeft de verkiezing begeleid, alle basisscholen in Zuidplas krijgen de kans om iemand van groep 7 af te vaardigen voor de nieuwe kindergemeenteraad. Diegene van de nieuwe kindergemeenteraad die dat wilde kon een presentatie houden om kinderburgemeester te worden. Bij de verkiezingen kwam Thomas als absolute winnaar uit de bus.

De nieuwe kinderburgemeester is 11 jaar oud en zit op de Gideonschool in Nieuwerkerk aan den IJssel. Hij wil een speelgoedbank voor de gemeente Zuidplas opzetten, het leven is nu erg duur. Oud speelgoed krijgt een tweede leven en is dus duurzaam. Ik wil samen doen met zowel de kindergemeenteraad als de gemeenteraad. En samen maken we Zuidplas een stukje mooier.

Het CDA geeft na het stellen van een aantal vragen zelfs een eerste voorraad voor de speelgoedbank. NEZ geeft als raad om ook contact op de nemen met het repair café en ook de stichting ZO! gaat Thomas helpen. D66 vraagt hoe hij de kinderen in Zuidplas gaat bereiken, dit denk hij via de ouders van de kinderen te gaan doen. CU/SGP het samen Zuidplas mooier maken spreekt hen zeer aan, maar hoe gaat hij dat aanpakken voor de verschillende dorpen. Thomas geeft aan dat hij het liefst ergens in het midden van de gemeente Zuidplas.

En na zijn presentatie was het zover en geeft de gemeenteraad hun goedkeuring aan de benoeming van de kinderburgmeester.

Tot slot wordt de oude kinderburgemeester Faris El Achrafi bedankt voor burgemeester Han Weber. We konden het afgelopen jaar verschillende dingen kunnen doen, o.a. in de sinterklaasuitzending van de NPO. De tour met koningsdag door alle dorpen en ook de dodenherdenking van dit jaar konden dit jaar fysiek worden gedaan. En hij kreeg een aantal cadeaus bij zijn afscheid. Zo kreeg hij een penning van Zuidplas voor zijn werk als kinderburgemeester.