Start glasvezelaanleg Waddinxveen

Waddinxveen – De glasvezelaanleg in Waddinxveen is van start. Vorige week 11 november zette KPN de eerste schop op de Zuidkade. In september 2022 verwacht KPN dat de werkzaamheden zijn afgerond. Daarna kan vrijwel iedere inwoner van Waddinxveen profiteren van snel glasvezelinternet. In totaal realiseert KPN circa 11.500 glasvezelaansluitingen.

Samen graven zij circa 100 kilometer in Waddinxveen. Daar legt KPN in totaal zo’n 660 kilometer glasvezelkabel in. Dit is hemelsbreed langer dan de afstand tussen Waddinxveen en München. De werkzaamheden starten in de Oostpolderwijk. Hierna volgen de wijken Oranjewijk, Vondelwijk, Bomenwijk, Groenswaard en Zuidplas. Bewoners krijgen van KPN informatie over de werkzaamheden.

Regiodirecteur Willem Offerhaus van KPN: “We zijn voortvarend aan het werk met de aanleg van glasvezel in Zuid-Holland. Na de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst met de gemeente Waddinxveen eind vorig jaar, zijn we afgelopen maand van start gegaan met de werkzaamheden. We kijken er naar uit om heel Waddinxveen te verbinden met het glasvezelnetwerk van KPN.”

Wethouder Kirsten Schippers vult aan: “Snel internet is steeds meer een eerste levensbehoefte geworden, zeker door corona. Voor werk, onderwijs, maar ook in je vrije tijd is betrouwbaar internet onmisbaar geworden. Daarom ben ik blij dat vandaag een eerste stap wordt gezet voor glasvezel in Waddinxveen. Daarnaast blijven we ons als Waddinxveen de komende tijd inzetten voor snel internet in de hele bebouwde kom én het buitengebied van onze gemeente.”