Peuters aan de slag met wethouder Schippers tijdens Nationale Boomfeestdag

Waddinxveen – Door de coronamaatregelen ging de Nationale Boomfeestdag in maart 2020 en 2021 niet door en is deze dag verzet naar woensdag 10 november. Op deze dag heeft wethouder Schippers samen met kinderen van twee kinderdagverblijven bomen en plukfruit geplant in Waddinxveen.

Ongeveer 15 kinderen hebben meegeholpen met het planten. Zij liepen enthousiast rond met schepjes en gietertjes. Zij werden daarbij geholpen door medewerkers van de gemeente. Voor het harde werken kregen de deelnemertjes wat lekkers. En de gemeente liet op de twee kinderdagverblijven een doos met gietertjes achter om later nog eens te gebruiken.

Wethouder Kirsten Schippers aan het woord

Als wethouder Openbare Ruimte heb ik de ambitie om extra bomen in Waddinxveen te planten. Bomen verfraaien ons dorp. Ze vergroten de leefbaarheid van onze omgeving. Bomen nemen koolmonoxide op en ademen zuurstof uit. Niet alleen mooi om naar te kijken, maar ook nuttig en nodig. De komende jaren werkt de gemeente dan ook toe naar 500 extra bomen om Waddinxveen groen te houden!

Nationale Boomfeestdag

De gemeente Waddinxveen doet elk jaar mee met de Nationale Boomfeestdag. Het thema van 2020/2021 is: Bomen maken gezond! Meer informatie vindt u op de website Boomfeestdag.

Kinderen staan met wethouder Schippers bomen te planten voor de nationale boomfeestdag 2021