Karter Tim van Elleswijk presteert weer sterk in de regen en is Nederlands kampioen

Waddinxveen/Spa – Tim van Elleswijk heeft dit weekend in het Belgische Spa beslag gelegd op de Nederlandse titel in het Parolin-klassement van de ID Engines Junior. De 13-jarige karter uit Waddinxveen eindigde bovendien als tweede in het algemeen klassement. Door zijn fantastische prestatie mocht Tim een ereronde met de Nederlandse vlag rijden en daar genoot hij enorm van.
 
Voorafgaand aan het weekend had Tim nog een kleine kans op het algehele kampioenschap. “Het ging heel goed dit weekend. In de kwalificatie ging het nog iets minder en reed ik de vijfde tijd, maar vanaf de eerste race ging het goed. Dat was op een natte baan en tijdens de eerste race klom ik van P5 naar P1. Ik was heel blij met die overwinning. De tweede race begon weer goed, maar ik werd door iemand geraakt en viel terug naar de vierde plaats. In de laatste race had ik meteen een goede start. Ik klom naar de tweede plaats en op die positie ben ik ook geëindigd.”
 
Tim liet nogmaals zien een goede regenrijder te zijn. Dat bewees hij eerder dit seizoen al bij de NK’s in Assen en Berghem. “Ik ben sterk in de regen. Ik ben wat groter dan de rest en dat beetje gewicht geeft in de regen een voordeel. Ik had in 2019 al een keer op deze baan gereden en het is een hele leuke baan. De bochtencombinaties en het hoogteverschil zijn heel gaaf.”
 
Samen met Nederlands kampioen Maikel Schilders reed Tim de ereronde met de Nederlandse vlag. “Dat was echt heel leuk. In 2019 had ik dat bijna ook, maar toen had ik mijn arm gebroken en eindigde ik als tweede. Ik ben hier heel trots op. Het was een erg mooi moment om nu wel met die vlag te mogen rijden.”
 
Stiekem had Tim nog gehoopt op de algemene titel, maar daarvoor had het in het begin van het seizoen wat beter moeten gaan. “Dit was pas mijn eerste jaar in de ID Junior en het werd op het einde nog heel close. Als ik bij de eerste wedstrijd in Strijen niet zo veel pech had gehad, had ik kampioen kunnen worden. Voorafgaand aan het seizoen zouden we eigenlijk niet in deze klasse gaan rijden. Daardoor heb ik voor het seizoen minder kunnen trainen dan de rest van het veld. Bij de eerste wedstrijd in Strijen ging het niet zo goed, maar vanaf het tweede weekend in Venray begon het te lopen.”
 
Tim blijft nog een jaartje actief in de ID Junior. “Dan hoop ik voor de algemene Nederlandse titel te kunnen gaan. Ik weet nog niet of ik weer met een Parolin-chassis zal blijven rijden. Dat gaan we later nog beslissen. Voorlopig eerst maar even van dit kampioenschap genieten.”
 
Tim van Elleswijk wordt in zijn race-activiteiten ondersteund door zijn sponsoren Administratiekantoor Maas, Rogier Oudenbroek, Dirk van Zon Photograpy, Boonstoppel Truckservice, Tegelhuis Montfoort en LKP Plants.