Grondstoffenplein officieel geopend in Waddinxveen

Waddinxveen – Op vrijdag 14 januari om 12.00 uur werd het Grondstoffenplein officieel geopend voor de inwoners van Waddinxveen. Wethouder Leferink, wethouder Kortleven en mevrouw Boot (directeur Cyclus) waren de eerste bezoekers van het Grondstoffenplein.

Afval dat je naar het Grondstoffenplein brengt wordt daar in meer dan 20 containers gescheiden ingezameld. Hierdoor wordt veel van dit afval hergebruikt om nieuwe producten te maken of energie op te wekken. Het Grondstoffenplein heeft een verhoogd bordes waardoor de verschillende soorten afval makkelijk in de containers worden geplaatst. Ook is er een depot voor klein chemisch afval.

Nog steeds komen veel herbruikbare grondstoffen in het restafval. En dat is zonde. Door afval goed te scheiden blijven waardevolle grondstoffen over. Van deze grondstoffen worden nieuwe producten gemaakt. Schoon hout wordt gebruikt om spaanplaten te maken. Oud plastic wordt gebruikt om nieuwe plastic producten te maken, bijvoorbeeld een plastic emmer of bloempot. Er is eigenlijk maar weinig afval waarvan we geen nieuwe producten kunnen maken. Dus lever deze waardevolle grondstoffen in bij het Grondstoffenplein.

Geen huishoudelijk restafval meer inleveren bij het Grondstoffenplein

Bij het Grondstoffenplein kunnen verschillende soorten afval en grofvuil gescheiden worden ingeleverd. Zakken met huishoudelijk restafval kunnen niet worden ingeleverd bij het Grondstoffenplein. Restafval gooit u in de verzamelcontainer of minicontainer aan huis.

Extra openingstijden Grondstoffenplein in januari
  • Vrijdag 14 januari (eerste openingsdag) van 12.00 tot 16.30 uur
  • Zaterdag 15 januari van 09.00 tot 16.00 uur
  • Maandag 17 januari tot en met vrijdag 21 januari van 12.00 tot 16.30 uur
  • Zaterdag 22 januari van 09.00 tot 16.00 uur
Vanaf 24 januari 2022 gelden weer de normale openingstijden
  • Maandag, woensdag, vrijdag van 13.30 tot 16.30 uur
  • Zaterdag van 09.00 tot 16.00 uur
Meer informatie

Het Grondstoffenplein is bereikbaar via de Kanaaldijk. Kijk voor meer informatie over het Grondstoffenplein in de digitale afvalkalender van Cyclus of download de Cyclus afval-app voor Android of iOS.