SAZ Repair Café Zuidplas in december

Swanla

Zuidplas – Het SAZ Repair Café is woensdagochtenden 2, 9, 16 en 23 december geopend in Dorpshuis Swanla. Daar is iedereen met een kapot huishoudelijk apparaat, stuk gereedschap, klok, muziekinstallatie welkom. Eigenlijk met alles wat je zelf kan vervoeren en dat het even niet meer doet. Ook voor het afstellen of de reparatie van je rollator ben je van harte welkom. Grote kans dat u met een gerepareerd artikel weer naar huis gaat.

De wisselende maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus treffen ook het SAZ Repair Café. De mogelijkheden om het door te laten gaan veranderen steeds. Dit is lastig voor bezoekers, merkt coördinator Peter Rommens. “Op onze Facebook-pagina en via www.repaircafe.org zijn de actuele tijden altijd vindbaar”. Voor december is besloten om een maand iedere woensdag 9:30 – 12:00 open te zijn in Swanla. 30 december nemen de mannen vrij.

Bij Swanla is het goed mogelijk om ons coronaregels te vodoen. Op dit moment verzoeken wij u alleen te komen en bij binnenkomst is een mondkapje verplicht. Wil je van tevoren thuis naar het toilet gaan ? Vanzelfsprekend houden we afstand en werken hygiënisch.

Het SAZ Repair Café Zuidplas is openbaar toegankelijk voor jong en oud en ook bedoeld om bewoners met elkaar in contact te brengen. Het Repair Café doet geen reparaties aan grote apparaten, fietsen en mobiele telefoons. Voor 2021 zijn er plannen voor samenwerking met de gemeente en andere organisaties. Vanuit het landelijk programma Circulaire ambachtscentra is daarvoor recent medewerking en subsidie toegezegd. Daarover hoort u binnenkort meer.

Vanaf januari hoopt het Repair Café open te gaan op een nieuwe locatie in Nieuwerkerk. Dat kan vanwege maatregelen van de eigenaar nu nog niet. In Swanla blijft het Repair Café open op de 1e en 3e woensdagochtend van de maand. Locatie de Kroon Moordrecht blijft voorlopig gesloten. Locatie Koffie Enzo gaat niet meer open.