Ronald Giphart vertelt in Zevenhuizen

Zevenhuizen – Alleskunner Ronald Giphart komt op vrijdagavond 26 november naar Dorpshuis Swanla in Zevenhuizen. Met een groot oeuvre heeft hij genoeg stof om een avond te vertellen.

In 1992 debuteert Ronald Giphart met de roman “Ik ook van jou”, een echte klassieker in de Nederlandse literatuur. Dit boek is later ook verfilmd. Daarna volgen er nog vele andere romans, die ook stuk voor stuk klassiekers zijn geworden: Giph, Phileine zegt sorry, Ik omhels je met duizend armen, Troost, IJsland, Harem en Lieve.  Voor zijn oeuvre ontvangt Giphart in 2004 de C.C.S. Croneprijs, de tweejaarlijkse literatuurprijs van de stad Utrecht. Een bijzondere award, maar dat mag ook wel met zo’n oeuvre.

Zijn nieuwe roman “Alle Tijd” wordt goed ontvangen. Volgens HP De Tijd: Alle tijd is een vakkundige en bij vlagen meesterlijke vertelling over de mysterieuze saamhorigheid van een groep mannenvrienden.

Het NRC zegt: Alle Tijd van Ronald Giphart is een lekkere, gezellige roman over een vriendengroep die ouder wordt.

In 2021 verschijnt zijn novelle Applaus: liefde in tijden van corona, bedoeld als ode aan de zorg en steun in de rug van lokale boekhandels. Zijn laatste roman, Nachtangst, wordt in het najaar verwacht. Ronald is een graag  geziene gast bij praatprogramma’s en bij lezingen. Deze avond is hij bij Bibliotheek de Groene Venen te gast en vertelt hij graag over zijn boeken en over wijn.

Naast de lezing van Giphart, is er ruimte voor discussie en een signeersessie, op gepaste afstand. Boekhandel Burger is ook aanwezig en verzorgt de beste bijpassende literatuur.

Nieuwsgierig naar wat Giphart beweegt? Kom dan naar Dorpshuis Swanla en ga in gesprek. Het belooft een intrigerende avond te worden.

I.v.m. de corona richtlijnen zijn er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus bestel snel jouw kaarten.

Vrijdag 26 november, 20.15u in Dorpshuis Swanla. Toegang is € 12,50. Leden van de Bibliotheek krijgen een korting van €  2,50. Kaartjes zijn te bestellen via de website www.dorpshuis.nl.

De lezing wordt georganiseerd in samenwerking met Boekhandel Burger en Dorpshuis Swanla.