‘Ons Verleden’ blijft dicht tot september

Zevenhuizen – Het bestuur van het Historisch Centrum “Ons Verleden” heeft besloten om gedurende de zomermaanden dicht te blijven voor publiek. Zij wil zich richten op een openstelling in september. 

Dat besluit heeft drie belangrijke oorzaken. Ten eerste is het bestuur er nog niet gerust op dat het met corona mee gaat vallen, ook al lijken alle signalen op groen te staan.

Ten tweede heeft de stichting Oud Zevenhuizen-Moerkapelle (OZM) een behoorlijk aantal vrijwilligers die in de risicocategorie vallen; deze vrijwilligers komen niet of maar zeer beperkt naar het museum en beperken dus de inzetbaarheid van de groep.

Ten derde heeft het bestuur van OZM gemeend de zomerperiode te gebruiken om wat veranderingen aan te brengen in de opstelling en/of onderwerpen in het museum. Daar is nu de tijd voor, waar die er tussen twee maandopenstellingen vaak niet is.

Tevens is besloten om de tentoonstelling over WOII volgend jaar te organiseren. Dus geen 75 jaar vrijheid, maar 76 jaar vrijheid! Dat geeft de vrijwilligers meer ruimte om deze zomer wat dingen in het museum op te pakken, waar ze normaliter niet aan toe komen.

Door Louis Bekker

Heeft u lokaal nieuws uit Zuidplas of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@dichtbijhetnieuws.nl