Meer dan 50 sloepen aan de start voor de Nesse Sloepen Rally 2020

Zevenhuizen – Vanmiddag om 15.00 uur doen meer dan vijftig elektrische sloepen mee aan de eerste editie van de Nesse Sloepen Rally op de Zevenhuizerplas.

In de race met de sloepen gaat het niet om de snelste tijd, maar de Rally bestaat uit tal van leuke en interessante opdrachten, die zijn uitgezet op land en water langs de oevers van de Zevenhuizerplas en in de Waterwijk. Prijzen zijn te winnen voor wie de meeste goede antwoorden heeft en een beoordeling hoe de opdrachten worden uitgevoerd.

Langs de route zijn meerdere stopplaatsen waar lekkere hapjes aan alle inzittende van de sloepen worden uitgedeeld. De opbrengsten van de Rally komen ten goede aan de Reddingsbrigade Zevenhuizerplas.

Er wordt gelet op de inzittenden van de sloepen of zij zich aan de corona regels houden. Bij overtreding kan diskwalificatie van de race volgen en is er het risico op een geldboete van de handhaving.

De Sloepenrally stond eerst gepland op zaterdag 29 augustus 15:00 uur, maar is vanwege het slechte weer die dag verplaatst naar zondag 6 september en begint bij Project 7 Cablepark aan de Kosboulevard.

 Door Louis Bekker       

Heeft u lokaal nieuws uit Zuidplas of omgeving?
Mail het ons via redactie@dichtbijhetnieuws.nl