Koninklijke onderscheiding voor de heer Krijn Poppe

Zevenhuizen – Woensdag 4 november jl. heeft de heer K.J. Poppe uit Zevenhuizen een Koninklijke onderscheiding ontvangen. De heer Poppe is benoemd tot officier in de Orde van Oranje-Nassau. Vanwege de coronamaatregelen sprak burgemeester Han Weber de decorandus toe tijdens een digitaal internationaal afscheidssymposium. Dit werd georganiseerd door Wageningen University & Research en stond in het teken van Agro & Food, het werkterrein van de heer Poppe.

Op zijn laatste werkdag vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd ontving de decorandus (65 jaar) deze Koninklijke onderscheiding vanwege zijn verdiensten in het agro- en fooddomein.  De heer Poppe heeft met een inzet van jewelste een grote kennis ontwikkeld van het agro- en fooddomein ten dienste van de sector en de samenleving zowel voor Nederland als Europa. Hij heeft talloze publicaties op zijn naam staan. Hij bouwde vanaf 1980 een nationaal en internationaal netwerk op waarmee hij een belangrijke bijdrage leverde aan de internationale reputatie van Wageningen University & Research. Daarnaast vervulde hij tal van nevenfuncties en zette hij (mede) het EAAE (European Association of Agricultural Economists) op waardoor zijn invloed op de beleidsontwikkeling naar een duurzamere agrosector in zowel milieu als economische optiek in Nederland en Europa daarmee aanzienlijk is.

De inzichten en kennis die hij actief heeft ingebracht in Nederlands en Europees beleid, het bedrijfsleven hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van relevante economische en systeemtechnische kennis en toepassingen in regionaal en nationaal beleid. Op basis van gedegen analyse, monitoring en data, visie en synthese hiervan zijn veel beleidsadviezen opgesteld en overgenomen. Daarmee is een bijdrage geleverd aan de ontwikkeling naar een duurzamere agrosector in zowel milieu als economische optiek. Mede hierdoor is Nederland nog steeds een voorloper op gebied van monitoring en beleidsonderzoek in het agrodomein.

Daarnaast is de heer Poppe als scientific adviseur voor het ministerie van LNV op basis van genoemde brede expertise, ervaring en inzichten voor Wageningen een boegbeeld geweest naar beleid, sectoren en onderzoek. De decorandus zette door zijn prestaties Wageningen University & Research – en in de het bijzonder de sociaaleconomische expertise – nationaal en internationaal op de kaart en maakte ontwikkelingen in de sector mogelijk, zoals het opzetten van het EAAE netwerk en congressen, vaak ook in een voortrekkersrol.

Sinds 2016 is hij raadslid voor de Raad voor Leefomgeving en Infrastructuur en lid van Adviescommissies over ontwikkeling van de agrarische sector(en) in Nederland en in regio’s, waaronder de Provinciale Adviescommissie Leefomgeving.

Het tekent de gedrevenheid en maatschappelijke betrokkenheid van de heer Poppe.

Heeft u lokaal nieuws uit Zuidplas of omgeving?
Mail het ons via redactie@dichtbijhetnieuws.nl