Jaarlijkse Oogstfeest Zevenhuizen

Zevenhuizen – Dat het jaarlijkse oogstfeest in Zevenhuizen vanwege corona maartregelen niet door gaat is al enige tijd bekend. Maar dat de beroemde teller, die aftelt tot de startsein op de eerste zaterdag in september op nul blijft staan doet toch pijn.

Dit jaarlijkse geweldige en evenement trekt normaal tienduizenden bezoekers uit de regio en begint na het startsein met de klompenloop. In en om de Dorpsstraat zijn dan vele attracties te bekijken, te bewonderen of zelf te beleven, zoals polsstokspringen, kanovaren, abseilen en ponyrijden.

Op het muziekpodium staan afwisselend lokale en niet-lokale artiesten en DJ’s. Het Viswijvenkoor ‘Sootjevisch’ en het Shanty koor ‘Het Kraaiennest’ kunnen natuurlijk niet ontbreken met een optreden. En er is een interessante expositie van oude landbouwwerktuigen en ook een kermisattractie ontbreekt niet.

Er is altijd een braderie, waar ook stands staan van de Molens in Zuidplas en diverse instellingen om zichzelf te promoten. Er is een rommelmarkt bij de Kerk en een dweilorkest dat in de dorpsstraat op en neer loopt. Politie en (jeugd)brandweer ontbreken ook niet en er is een foodplein.

Een fantastisch evenement waar elk jaar in Zevenhuizen, maar ook in de andere dorpen en de regio naar uitgekeken wordt. Elk jaar heeft het comité van het Oogstfeest ook een verrassing in petto, maar die zullen we dit jaar niet weten.

Hopelijk gaat het Oogstfeest in 2021 wel weer door, daar moeten we het voorlopig mee doen.

Door Louis Bekker        

Heeft u lokaal nieuws uit Zuidplas of omgeving?
Mail het ons via redactie@dichtbijhetnieuws.nl