ChristenUnie/SGP: snelle uitbreiding elektriciteitsnet is noodzakelijk

Zuidplas – De fractie van ChristenUnie/SGP vraagt wederom aandacht voor de capaciteitsproblemen op het elektriciteitsnet. In november 2018 heeft ChristenUnie/SGP ook al schriftelijke vragen gesteld over dit onderwerp. Toen bleek uit de beantwoording vanuit het college dat de problemen in 2023 opgelost zouden zijn. Nu lijkt het erop dat dat niet meer haalbaar is.

Raadslid Willem-Jan Verdoes: “Wederom bereiken onze fractie zorgen vanuit ondernemers over de capaciteit op het elektriciteitsnet. Ondernemers mogen en willen graag uitbreiden, maar dit wordt lastig gemaakt door een capaciteitsprobleem op het elektriciteitsnet. ChristenUnie/SGP staat voor een goed ondernemersklimaat. De problemen dienen dus snel te worden opgelost!”

Naast een groeiende vraag naar elektriciteit vanuit ondernemers, zal er de komende jaren ook een groeiende vraag naar elektriciteit zijn vanuit de inwoners. En daarom komt er spanning op het net volgens Verdoes: “We gaan meer elektrisch doen. Onze huizen elektrisch verwarmen met een warmtepomp, elektrisch autorijden en meer elektrisch koken et cetera. Die stroom moet allemaal vervoerd worden via het net. En dan moet er wel voldoende capaciteit zijn, nu is dat er niet.”

De gemeente juicht terecht verduurzaming toe. Toch zou een capaciteitsprobleem op het elektriciteitsnet een probleem kunnen vormen voor de ambities van de gemeente. ChristenUnie/SGP wil daarom weten of de uitbreidingsplannen die beoogd worden wel voldoende zal zijn om de vraag naar elektriciteit aan te kunnen in de toekomst.

Verdoes: “Het is van belang dat er een toekomstbestendig en robuust elektriciteitsnet moet komen in Zuidplas. We moeten nu in actie komen en niet de rekening doorschuiven naar de toekomst. Inwoners en ondernemers willen een betrouwbare en goede elektriciteitsvoorziening. En dat is terecht!”

De fractie van ChristenUnie/SGP ziet dus het liefste dat het elektriciteitsnet zo snel als mogelijk fors wordt uitgebreid. Ondernemers zitten nu al in de knel en daar moet een oplossing voor komen. De inwoners van Zuidplas zijn ook gebaat bij een uitbreiding van het elektriciteitsnet, dit kan immers problemen in de toekomst voorkomen. Uitbreiding van de capaciteit op het elektriciteitsnet is dus noodzakelijk aldus Verdoes.

Heeft u lokaal nieuws uit Zuidplas of omgeving?
Mail het ons via redactie@dichtbijhetnieuws.nl