Initiatiefvoorstel Tweede Supermarkt Zevenhuizen

Zevenhuizen had ooit twee supermarkten, beiden gevestigd in de Dorpsstraat. Sinds mei 2004 moeten de Zevenhuizenaren het doen met één supermarkt. Nu Zevenhuizen is gegroeid met de recente nieuwbouw en de te verwachten bouw van nog meer nieuwe woningen, vindt de VVD Zuidplas het de hoogste tijd voor een initiatiefvoorstel voor een tweede supermarkt in Zevenhuizen.

Raadslid Leendert Karreman is donderdagochtend 28 januari in de Dichtbij ochtendshow van 8:00 tot 9:00 uur te gast en zal een en ander toelichten. Vanwege de corona maatregelen uiteraard via de telefoon.

Echte een tweede supermarkt past niet in het beleid van de Provincie Zuid-Holland, want dat is erop gericht om geen nieuwe koopstromen te creëren. En de detailhandelsnota van de gemeente Zuidplas sluit hierop aan.

Maar er is een kans volgens de VVD Zuidplas: In april komt de detailhandelsnota aan de orde en zou de Raad kunnen besluiten om het beleid van de provincie in Zevenhuizen minder strak te hanteren. Hiervoor moet wel een gedegen plan opgesteld worden en dat gaat de VVD Zuidplas de komende tijd doen. In dat plan komt een behoefteraming en worden ook de effecten op de bestaande winkelgebieden in kaart gebracht. Ook zullen er gesprekken met ondernemers en ondernemersverenigingen plaats gaan vinden.

Het eindresultaat is er nog niet, het succes kan ook niet gegarandeerd worden, maar de VVD Zuidplas gaat er met volle overtuiging en energie tegenaan.

Met de komst van de nieuwe wijken Zevenrozenhof, het Koningskwartier en de Swanla driehoek groeit Zevenhuizen dusdanig dat een tweede supermarkt geen overbodige luxe is.