ChristenUnie/SGP vraagt om zorgvuldige locatiekeuze definitief schoolgebouw Koningskwartier

Zuidplas – De fractie van ChristenUnie/SGP wil graag van het college weten waar de nieuwe school gesitueerd zal worden en of de raad daarover inspraak krijgt. Belangrijke aandachtspunten voor CU/SGP zijn een zorgvuldige afstemming met de omwonenden en aandacht voor een veilige verkeersafwikkeling. Ook wil de fractie van ChristenUnie/SGP weten waarom de nieuwe school op een andere plek komt dan oorspronkelijk gepland en waarom de nieuwe school geen eigen gymlokaal krijgt, zodat niet voor alle gymlessen naar Swanla moet worden gefietst.

Aanleiding voor deze vragen is een gesprek dat de fractie had met een vertegenwoordiging van een groep van ruim 30 inwoners die zich ernstig zorgen maken over de laatste informatie die zij vanuit de gemeente ontvingen. Raadslid Ard Bakker: “Bij deze mensen is er veel onduidelijkheid. Wanneer komt er een besluit en wie neemt dat besluit? De gemeente gaat uit van oplevering per 1 januari 2022, dus er is haast bij. Aan de ene kant vertellen omwonenden mij dat zij van de gemeente horen dat er nog meerdere locaties in optie zijn, aan de andere kant lees ik in de raadsstukken dat er een grondreserveringsovereenkomst is gesloten. Vandaar dat wij vragen naar de precieze stand van zaken”.

Eén van de mogelijkheden is een ‘scholeneiland’ in het nieuwe deelplan 8, waar naast de permanente school ook de tijdelijke school heen zal worden verplaatst. Raadslid Peter Molenaar, eveneens ChristenUnie/SGP: “Je komt dan uit op 550 leerlingen en ook nog kinderopvang die hier gehuisvest wordt, uit ervaring weten we dat dit tot grote verkeersstromen leidt. Is de kruising Rentmeesterstuin / Koning Willem-Alexanderlaan hierop berekend en is het dan nog veilig, de Koning Willem-Alexanderlaan is immers de belangrijkste verkeersader voor de hele wijk. Ook het gymnastieklokaal dat in de plannen ontbreekt is vanuit verkeersveiligheid voor ons een aandachtspunt: kinderen vanaf groep 5 zullen voor de gymlessen naar Swanla moeten fietsen, is dit vanuit verkeersveiligheid zorgvuldig bekeken en is dit dan de beste optie?”

Verder wil de fractie weten waarom de locatie dicht langs de Zuidplasweg bij de Honselaarsdijkstraat niet langer in beeld is. Ook de bewoners laten weten dat dit in de tekeningen van makelaars altijd zo gepresenteerd is, op sommige makelaarswebsites is dit nog steeds ingekleurd als toekomstige schoollocatie. Ard Bakker: “Dit is veel meer aan de rand van de wijk. Vanuit verkeersafwikkeling lijkt dit een veel logischer locatie, de mensen zijn gelijk de wijk uit nadat ze hun peuters en kleuters hebben weggebracht. Laten we als het even kan niet dezelfde fout maken als bijvoorbeeld in Nesselande”.

Heeft u lokaal nieuws uit Zuidplas of omgeving?
Mail het ons via redactie@dichtbijhetnieuws.nl