CDA, Bouwend Nederland en Inventum slaan de handen in één voor het Leontienhuis

Op de foto staan onder andere Hugo de Jonge, Leontien van Moorsel, Sybrand van Haersma Buma, Maxime Verhagen, Manon Veldkamp (Marketing Manager Inventum), Guido Hoffman

Zevenuizen – Het begon met een uitdaging vanuit Inventum: €20.000 ophalen voor het Leontienhuis. Het Leontienhuis is volledig afhankelijk van donaties en giften. Vanwege het coronavirus blijven deze achter. Als ambassadeur van het Leontienhuis wilden wij iets extra’s ondernemen. Door de organisatie van een unieke fietstocht met CDA, Bouwend Nederland en Inventum hebben we alle betrokken partijen met elkaar verbonden. Op deze manier strijden we samen voor gezondheid.

Samen strijden voor gezondheid
In het Leontienhuis helpen Leontien van Moorsel en vele ervaringsdeskundigen mensen met een eetstoornis op weg naar herstel. In aanloop naar de Leontien Charity Ride powered by Inventum gaan Manon Veldkamp, Marketing Manager bij Inventum en Leontien van Moorsel de uitdaging aan met Maxime Verhagen, voorzitter Bouwend Nederland en Hugo de Jonge, Minister van Volksgezondheid. Hugo de Jonge streeft elke dag naar een gezonde omgeving voor alle Nederlanders. En Maxime Verhagen houdt zich in zijn functie bezig met de belangen van bouw- en infrabedrijven, zodat zij op een veilige manier kunnen blijven bouwen en gebouwen blijven voorzien van een gezond binnenklimaat.

Door te fietsen, komen we in gesprek met elkaar, helpen we elkaar en strijden we samen voor gezondheid.

Het verschil maken
Dirk de Leijer, CEO van Inventum heeft de ambitie om samen het verschil te maken en het energieverbruik in woningen tot nul te reduceren. “Dat doen we door het ontwikkelen van energiezuinige producten, maar ook door onze bestaande producten en concepten steeds duurzamer te maken voor een gezond leefklimaat. Daarom zijn wij ambassadeur van het Leontienhuis omdat verder kijken dan vandaag en herstellen begint bij een gezond binnenklimaat en een comfortabele leefomgeving.”

Leontienhuis in beweging tegen de eetstoornisproblematiek
Het Leontienhuis is blij met de aandacht voor haar maatschappelijke missie om de eetstoornisproblematiek in Nederland aan te pakken. “Geweldig om te zien dat zowel de politiek als het bedrijfsleven ons steunt, door letterlijk met ons in beweging te komen”, vertelt Leontien van Moorsel, oprichtster van het Leontienhuis. Het Leontienhuis coacht mensen met een eetstoornis en hun naasten naar herstel.

5 september: International Charity Day
Wij vinden het heel uniek dat wij op deze dag, International Charity Day, een fietstocht hadden met onder andere Hugo de Jonge, Sybrand van Haersma Buma, Maxime Verhagen, oud-wielrenner Erik Breukink, Leontien van Moorsel, CEO Inventum Dirk de Leijer, CFO Inventum Felix Smeulders.

Politiek komt in beweging
In het welkomstwoord heeft Manon Veldkamp, Marketing Manager Inventum, aan Hugo de  Jonge gevraagd hoe we er met elkaar voor kunnen zorgen dat de politiek in beweging komt zodat het Leontienhuis ook de komende 5 jaar blijft bestaan.

Tijdens de fietstocht van 40 kilometer door het Groene Hart heeft Leontien van Moorsel met Hugo de Jonge uitgebreid gesproken over wat het Leontienhuis zo bijzonder maakt. Bij terugkomst heeft Hugo de Jonge een rondleiding gehad. Hugo de Jonge vond het Leontienhuis een prachtig initiatief voor mensen met een eetstoornis en hun naasten.

Heeft u lokaal nieuws uit Zuidplas of omgeving?
Mail het ons via redactie@dichtbijhetnieuws.nl