AAN-estafette – fietsverlichtingsactie

Nieuwerkerk – Op maandag 22 november neemt wethouder Jan Willem Schuurman in zijn rol van ambassadeur verkeersveiligheid het stokje over van de “AAN-estafette” van Kirsten Schippers, regionaal ambassadeur voor Midden-Holland.

De gezamenlijke ambassadeurs en het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland (ROV-ZH) organiseren deze estafette door de Zuid-Hollandse regio’s om aandacht te vragen voor het belang van goede verlichting op de fiets.

De landelijke fietsverlichtingscampagne “AAN op de fiets” startte op 1 november. Het onderwerp is belangrijk: door het voeren van goede fietsverlichting en Zuidplas vraagt hier als ambassadeur van “Ḿaak een punt van Nul’’ in Zuid-Holland speciale aandacht voor.

Het doorgeven van het estafettestokje vindt plaats bij Zwembad Polderbad Iersestraat 15 2912 TH Nieuwerkerk aan den IJssel.

Tijd:17:00 uur

Een campagneteam gaat op locatie in gesprek met passerende fietsers, en neemt hen een korte quiz over fietsverlichting af. Met de quiz zijn leuke prijzen te winnen. Wie geen goede fietsverlichting voert krijgt “thuiskomertjes” mee, losse lampjes, bedoeld om veilig mee thuis te komen, als tijdelijke vervanging van de vaste verlichting.